Potop de amenzi în căminele de bătrâni din județ

Potop de amenzi în căminele de bătrâni din județ
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Instituția Prefectului a centralizat și a furnizat, luni, 17 iulie, rezultatele verificărilor efectuate pe parcursul săptămânii trecute în centrele rezidențiale din judeţ destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor. Astfel, echipele mixte au controlat 53 de centre rezidențiale, din care 37 de stat și 16 private, fiind aplicate amenzi contravenționale ce totalizează 74.400 de lei.

În top, dacă putem spune așa, se află Căminul pentru persoane vârstnice "Sfântul Ilie", singura unitate socială amendată de două instituții diferite, atât de DSP, cât și de Protecția Consumatorilor, în total cu 13.000 de lei.

Cu câte 10.000 de lei fiecare au fost sancționate UMS Gănești (pentru lipsa autorizației sanitare de funcționare pentru sistemul propriu de alimentare cu apă potabilă), "Casa cu Bunici" din Vânători, tot pentru nereguli privind apa potabilă, dar și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități "Bunul Samaritean" din Nicorești, pentru lipsa analizei de risc, solicitate de organele de Poliție.

Cu câte 5.000 de lei au fost amendate căminul de bătrâni de pe strada Columb, pentru nerespectarea gramajului porțiilor preparate din carne la micul dejun și Centrul de îngrijire și asistență "Sfântul Efrem", de această dată pentru lipsa analizei de risc și a camerelor video de pe holuri. În același timp, "Casa Speranței" a primit amenzi de 4.000 de lei pentru nerespectarea gramajelor și neprezentarea meniului fără alergeni, dar și exfolierea varului în zona chiuvetei de pe hol.

O sancțiune în valoare de 3.500 de lei a fost aplicată la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Galați, pentru curățenia curentă neefectuată în toate spațiile, inclusiv la grupurile sanitare, în vreme ce, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități "Casa Hannah" din Nicorești, amenda a fost de 3.000 de lei, pentru lipsa informațiilor obligatorii cu privire la ingrediente, alergeni și valori nutriționale.

Pe listă se mai află Căminul pentru persoane vârstnice "Cinque Stelle Residence", amendat cu 2.500 de lei pentru faptul că nu fost obținută autorizația de securitate la incendiu. Tot la acest centru rezidențial nu se asigură dotarea construcției cu instalație de detecție și semnalizare a incendiilor, iar instalația electrică se exploatează necorespunzător, cu becuri fără abajur și improvizații. Totodată, amenzi de câte 2.400 de lei au fost aplicate la Căminul pentru persoane vârstnice "Ștefan cel Mare și Sfânt", dar și la Căminul pentru persoane vârstnice "Sfântul Spiridon", în ambele situații pentru modul de depozitare a deșeurilor medicale. O amendă de 1.600 de lei a fost aplicată la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități "Elena" pentru cabine de duș și parchet dormitoare în stare de degradare.

Nu în cele din urmă, cele mai "blânde" sancțiuni au fost aplicate la Centrul de Îngrijire și Asistență Medico-Socială pentru persoane vârstnice și bolnavi cronici în fază terminală din Pechea, dat fiind faptul că personalul angajat nu a urmat cursurile privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, dar și la Căminul "Sfânta Sofia" din Șendreni, unitate ce a obținut aviz, dar nu a solicitat autorizație de securitate la incendiu.

În plus, au fost aplicate 155 de avertismente, iar echipele mixte de control vor reveni acolo unde au fost dispuse termene pentru remedierea deficiențelor. În cele 53 de centre sociale din județ se află, la această dată, un număr de 1.172 de persoane.

Trebuie precizat faptul că deficiențele constatate de echipele de control nu vizează direct asistența și îngrijirea acordată beneficiarilor.

Citit 4230 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2023 13:39

13 comentarii

  • postat de Romane trezeste-te, nu te lasa manipulat
    Miercuri, 19 Iulie 2023 00:10
    86.124.126.***
    1 anului vom fi amendati drastic de Comisia Europeana ptr deficit excesiv, asta dupa ce PSD istii au supraevaluat veniturile la biget. Doar in primul trimestru s au incasat la buget cu 20 miliarde lei mai putin decat estimarile. Am pierdut 3 miliarde euro din PNRR deoarece nu am facut reforma pensii
    0
    1
  • postat de R.I.P
    Marți, 18 Iulie 2023 16:43
    89.39.81.***
    afacerile cu batrini sint *bune* pentru cei ce se pricep in cirdasie cu angajati de institutii publice sa faca bani. chiar si cu bani europeni pe prietenie, cu persoane angajate ce semneaza acte. dar mai sint multe afaceri cu persoane in handicap, cu dizabilitati, cu probleme de virsta....controlati
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Marți, 18 Iulie 2023 16:41
    89.137.225.***
    Va rog mult,sa-mi explice si mie cineva ca nu inteleg.Pur si simplu mintea mea refuza sa inteleaga......dom'le,cum adica....despre toate aceste probleme si hotii si jafuri si toate alea....tocmai s-a aflat, dar se stia demult! Cum adica?! Si mai au una,o expresie des folosita..... multi asa numiti j
    0
    0
  • postat de EU
    Marți, 18 Iulie 2023 09:05
    213.233.88.***
    ITM-ul nu vede, sau doar are partea facuta. Toti angajatii nu au echipamente specifice de protectie, lucreaza cu scutece cu materie fecala sau urina si apoi sunt obligati sa serveasca masa batranilor, suntem obligati sa acordam medicatia bolnavilor fiindca doar in acte figureaza asistenti medicali s
    0
    0
  • postat de Marius
    Marți, 18 Iulie 2023 06:42
    89.136.3.***
    Potop de amenzi - suna bine, dar

    Cine raspunde pentru ca nu au fost gasite pana acum ? Sigur nu sunt probleme aparute peste noapte
    Cine ne asigura ca o sa se rezolve si nu revin dupa ce trece momentul.
    Dupa ce se potolesc stirile, uitam, asa cum am uitat si de Colectiv (unde dupa 8 ani, activit
    0
    0
  • postat de florin
    Luni, 17 Iulie 2023 20:35
    46.97.176.***
    Domnilor doamnelor aceste probleme sunt cronice sunt probleme din comunism moștenite!Nu se vor rezolva cu un număr de amenzi la ordin politic!Este necesara construcția de camine noi,de pregătirea de personal,de plata lui justa raportata la complexitatea activitatii!Ceea ce se intimpla acum este poli
    0
    0
  • postat de Moşneagul
    Luni, 17 Iulie 2023 19:59
    51.179.42.***
    Controlorul de ce nu este controlat? Instituțiile alea care ar fi trebuit să controleze caminele de batrani, au angajati cu salarii nesimțite. Ar trebui destituiti și trimiși in judecata, nu să amendeze hei-rup acum cât e subiectul fierbinte. Până acum ce au făcut?
    0
    0
  • postat de gaga
    Luni, 17 Iulie 2023 19:24
    5.13.203.***
    Numai ***** ... prefect ... primari ... alti functionari care iau salarii grase degeaba..
    Pana acum nu au stiut nimic...ce *****
    0
    0
  • postat de Ion
    Luni, 17 Iulie 2023 16:00
    5.13.225.***
    Acestea sunt amenzi date asa, ca sa arate ca au trecut pe acolo... ceva in genul amenzilor date de politisti pentru nepurtarea centurii atunci cand prind pe careva cu ceva mai grav... adica trebuie sa arate ca au avut activitate si au gasit nereguli - dar nu ceva grav. Sa intelegem din activitatea p
    0
    0
  • postat de Galatean, din pacate
    Luni, 17 Iulie 2023 15:53
    81.12.150.***
    Pana acum sa intelegem sa au fost in regula? Aiurea.... Cum au calcat unii stramb si au fost saltati, cum ati trecut la controale.
    Controalele sa fie saptamanal si vinovatii aprig condamnati.
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Luni, 17 Iulie 2023 15:38
    5.13.236.***
    SIGUR NU PESTE NOAPTE au aparut atatea nereguli. Cei responsabili cu controalele vor sa insinueze ca aceste nereguli SUNT NEREGULI NOI de la ultimul control ??? La cat timp se fac aceste controale ??? CINE RASPUNDE macar administrativ pentru aceste nereguli NEDESCOPERITE ??? Sa dai amenzi/sa arati c
    1
    0
  • postat de profitorii din toate domeniile societatii romane o pot face pentru ca manipuleaza felul de a fi al romanului.
    Luni, 17 Iulie 2023 15:26
    89.39.81.***
    sa va fie rusine...ce e asta ca acum e potop de amenzi pe azile? sa va fie rusine societate romaneasca. permiteti ca niste excroci, sub umbrela partidelor cu contributii unde trebuie, se imbogatesc pe seama suferintei oamenilor singuri si in virsta. de ce pina acum organele de control a institutiilo
    0
    0
  • postat de Roman
    Luni, 17 Iulie 2023 15:20
    5.13.219.***
    I ați amendat foarte bine...puneți sa angajeze cadre medicale cu dedicație ( obligatoriu )...nu ați făcut nimic....Puneți sa facă curățenie....mâncare de calitate...camere de luat vederi...Sa explice fiecare bănuț....dacă vor afaceri cu statul.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.