Oricine își dorește să se angajeze pentru a putea avea un buget propriu, iar pentru a face acest lucru este nevoie de un Curriculum Vitae sau, după cum îl recunoaștem toți, un CV, în forma prescurtată
CV-ul este important pentru că acolo sunt prezentate toate aptitudinile noastre, astfel crescând probabilitatea ca angajatorul să ne selecteze pentru un interviu. Un CV bine structurat și complet din punct de vedere informativ va ieși în evidență și este cea mai simplă metodă pentru a-i arăta angajatorului că poți fi persoana potrivită pentru job.
Scopul principal al unui CV
Misiunea unui CV este să ne asigure un interviu cu angajatorul. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie să fie respectate trei criterii importante: prezentarea, structurarea și conținutul.
Forma de prezentare a unui CV
Un CV trebuie să fie cât mai bine organizat în pagină, să fie cursiv și, cel mai important, să fie scris cu diacritice și să nu conțină greșeli gramaticale sau de ortografie. Pentru acest lucru este recomandată scrierea pe computer și trebuie folosită culoarea neagră în redactarea documentului. Înainte de a-l trimite către angajator, nu uita să îl transformi în document PDF. Lungimea ideală a unui CV ar trebui să fie de două pagini. Va fi nevoie de concizie pentru a reda informațiile în dimensiunea aceasta.
Ce trebuie să conțină un CV
În CV trebuie scrise datele personale, numele, prenumele, adresa, numărul de telefon, locul și data nașterii și starea civilă. După ce ați scris aceste lucruri, trebuie menționate studiile pe care le aveți, cu niște acte doveditoare. Sunt foarte importante și aptitudinile dumneavoastră, pentru că pe angajator îl interesează ce puteți face și ce nu. Limbile străine și competențele digitale sunt un plus ce vă apropie și mai mult de locul de muncă dorit. Totodată, ar trebui menționate și hobby-urile sau activitățile din timpul liber, fiindcă acestea îl ajută pe angajator să își dea seama ce fel de persoană sunteți.