Pompierii gălățeni, în sprijinul Greciei, pentru stingerea incendiilor devastatoare

Pompierii gălățeni, în sprijinul Greciei, pentru stingerea incendiilor devastatoare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pompieri militari gălățeni de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Galați s-au alăturat colegilor străini în lupta cu flăcările care în ultima perioadă mistuie stațiunile din Grecia.

Militarii gălățeni au răspuns prezent la strigătul de ajutor venit din partea poporului elen, ignorând pericolele la care se expun. „Șase salvatori gălățeni fac parte din modulul național de stingere, format din 52 de militari, dislocat în Grecia. Aceștia au ajuns pe insula Rodos, zonă puternic afectată de incendii și se îndreaptă către baza militară, loc unde vor fi cazați și unde vor alimenta cu apă autospecialele care vor acționa în zonele afectate de incendii”, ne-a declarat colonelul Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.  „Colegii noștri sunt angrenați în lupta cu flăcările care cuprind vegetația din Grecia. Temperaturile ridicate și condițiile grele sunt factorii care pun la încercare abilitățile și rezistența pompierilor gălățeni în această misiune”, a mai spus colonelul Chiriță. 

Sub directa coordonare a ofițerului de legătură elen, pompierii români vor începe misiunea de limitare a propagării incendiilor în zonele afectate din Rodos, alături de pompierii greci și slovaci. „Împreună formează o echipă de profesioniști bine pregătiți și receptivi, care tratează mereu munca cu seriozitate și implicare, răspunzând prompt și operativ la toate misiunile încredințate. Îi felicităm pentru tot ceea ce fac, zi de zi, cu pasiune, curaj și devotament, reprezentând cu mândrie pompierii militari români!”, transmit reprezentanții ISU Galați.

Citit 837 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2023 08:57

1 comentariu

  • postat de Ion
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 05:51
    5.13.152.***
    E clar ca forta de munca detasata la greci e un surplus, inutil si permanent- altfel ar fi trebuit ca pompierii ramasi sa ii inlocuiasca prin ore suplimentare sau anularea totala a concediillor/liberelor sau detasamentul ar fi trebuit sa faca angajari pe durata determinata. Adevarul despre structuri
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.