Tabără de vară pentru copii, în Parohia ”Sf. Trei Ierarhi” din Mazepa II

Tabără de vară pentru copii, în Parohia ”Sf. Trei Ierarhi” din Mazepa II
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La Așezământul pentru tineret din cadrul Parohiei ”Sf. Trei Ierarhi” din cartierul gălăţean Mazepa II se desfăşoară, în această săptămână, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prima ediţie a Proiectului educaţional şi social „Educație, de la tineri pentru tineri!”.

În cadrul acestui proiect, 20 de tineri și copii din familii cu posibilități materiale mai modeste din localitatea Titcov, din Insula Mare a Brăilei, beneficiază, grație parteneriatului cu Parohia ”Sf. Trei Ierarhi”, de o tabără de vară în municipiul Galați, cu activități educative și recreative dintre cele mai diverse, organizate cu ajutorul unor inimoși animatori și îndrumători.

Prin activităţile din cadrul acestui proiect se aplică recomandările Patriarhiei Române cu privire la organizarea de tabere cu copiii și tinerii în vacanța de vară, precum şi cele ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos prin programul eparhial ”Vacanţa din pridvorul Bisericii”.

”Activitățile desfășurate și efortul depus în cadrul acestui proiect sunt asigurate de către o echipă de voluntari, alcătuită din 15 tineri, elevi ai Colegiului Național «Vasile Alecsandri» din Galați, coordonați de către dra Patricia Dimachi, inițiatoarea şi coordonatoarea acestui proiect. De asemenea, proiectul beneficiază de susținerea Parohiei «Sf. Trei Ierarhi» din Galați, prin punerea la dispoziție a spațiilor parohiale şi prin implicarea unor membri din comitetul parohial – secțiunea pentru tineret, precum și de suportul financiar oferit de o familie de credincioși ai parohiei. Structura proiectului se desfășoară prin intermediul a patru ateliere: dezvoltare personală, abilități lingvistice, cultură generală şi îndemânare/creație şi abilități artistice”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La începutul programului participanții au primit câte un ghiozdănel cu toate cele necesare în timpul desfășurării activităților. Pe parcursul zilelor de tabără, copiii beneficiază gratuit de transport, cazare, hrană, implicarea în activităţile special pregătite, plimbări şi vizite la obiective culturale şi turistice din municipiul Galaţi şi, nu în ultimul rând, de un program de rugăciune comun.

Citit 1591 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2023 07:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.