Se irigă și în zona Măstăcani

Se irigă și în zona Măstăcani
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit directorului Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați, din cadrul ANIF, Adrian-Sorin Pîrvu, începând din această vară, agricultorii care lucrează terenuri agricole pe raza comunei Măstăcani își pot iriga culturile.

"Am autorizat și contractat preluarea apei pentru irigații din râul Prut cu priza sifon SPP 11, priză care poate deservi peste 2.700 de hectare. Pentru a respecta legislația în vigoare, am montat echipamente pentru măsurarea volumelor de apă captate și preluăm comenzi din partea beneficiarilor. Au fost încheiate deja contracte pentru asigurarea nivelului optim al apei pentru irigații pentru 503 hectare, iar fermierii din zonă au irigat cumulat până la acest moment 1.200 de hectare", a completat directorul FTIF Galați.

La mijlocul lunii august, canalele de irigații din județ erau umplute pe o lungime de 211,2 kilometri, cumulat fiind irigate 94.930,74 hectare, din care 40.274,58 hectare la udarea I. În județ sunt pornite cele 11 stații de bază și de repompare (SRP), cărora li se adaugă 39 de stații de punere sub presiune (SPP) și 168 de motopompe pe canale.

ANIF precizează, în plus, că 39 de organizații ale utilizatorilor de apă (OUAI) pot fi deservite pe această cale, dintre care 20 au solicitat deja apă pentru irigații, dar și alți fermieri din județ, în special pentru culturile de orz, legume, orzoaică, grâu, rapiță, soia, porumb și floarea-soarelui.

Citit 1196 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.