Consultații medicale gratuite în comunele judeţului. Noi să fim sănătoşi...

Consultații medicale gratuite în comunele judeţului. Noi să fim sănătoşi...
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Într-o lume a promisiunilor, simțim cu toții nevoia de certitudine, a unui început și ar trebui să recunoaștem meritul oricărei inițiative benefice venite din partea formațiunilor politice, ONG-urilor și de dorit instituțiilor guvernamentale/locale. Mens sana in corpore sano (minte sănătoasă într-un corp sănătos) - un dicton clasic pe care toți diriguitorii acestei țări îl cunosc, dar aleg să îl ignore din cauza lipsei de empatie manifestată față de binele cetățenilor României pe care i-au privat de investițiile din domeniul sănătății. Sunt convins că, de-a lungul timpului, fiecare dintre noi a fost indignat de situația în care se găsește sistemul public de sănătate.

În contextul acestei realități, este salutară implicarea celor 11 medici care au făcut voluntariat alături de echipa Alianței pentru Unirea Românilor în zonele izolate, văduvite dintotdeauna de beneficiile pe care le reclamă un stat de drept pentru cetățenii săi. Mă refer la acele comunități formate din părinții și bunicii noștri, pentru care sănătatea trece doar prin buzunarele celor responsabili să se ocupe de ei 24 din 24 de ore. În perioada 14-19 august, luând act de situația existentă din județul Galaţi, Alianța pentru Unirea Românilor a organizat caravana pentru sănătate, un spital mobil de serviciile căruia au beneficiat în mod gratuit peste 600 de pacienți din comunele Țepu, Tudor Vladimirescu, Măstăcani și din zonele vecine. Spitalul mobil a asigurat consultații și recomandări medicale în cadrul a cinci cabinete de specialitate: Medicină generală; EKG și Ecografie; Stomatologie; Analize de sânge generale și Oftalmologie.

Surprins, am remarcat faptul că nimeni dintre cei în drept, și mă refer aici la factorii decizionali din administrația publică, social-democrați și național-liberali, nu au luat act și nici nu au contribuit în vreun fel la acest demers nobil, împiedicându-se, probabil, de faptul că acesta era organizat de un partid politic din opoziție. Când va fi momentul este de dorit să ne aducem aminte că de astfel de români are nevoie țara, de români care s-au implicat voluntar, care au trecut la fapte și mai puțin la lamentări trotinetiste, fluturând stegulețe curcubeu.


Emilian Tilibașa este cercetător acreditat la CNSAS. A publicat mai multe articole și studii pe baza descoperirilor făcute în arhivele Securității. A absolvit cursurile de licență în Administrație Publică (SNSPA) și de masterat în Tehnici Diplomatice (Universitatea din București). Este colaborator al cotidianului "Viața liberă" și al altor publicații naționale importante. S-a remarcat şi ca susținător și organizator de evenimente culturale locale și naționale.

Citit 1612 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 08:40

1 comentariu

  • postat de Alexandru
    Duminică, 27 August 2023 16:48
    5.14.138.***
    Felicitari!
    Acest articol este cu si despre ai nostrii!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.