Peste 100 de jandarmi, polițiști și salvatori, la Plaja "Dunărea"

Peste 100 de jandarmi, polițiști și salvatori, la Plaja "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 15-17 septembrie, la Plaja "Dunărea" are loc Festivalul "Danube Rock Sounds", eveniment pe care "Viața liberă" l-a anunțat. În această perioadă, siguranța participanților va fi asigurată de către un efectiv impresionant de forțe de ordine și salvatori, după cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean, căpitan Cătălin Bădin.

Pentru asigurarea ordinii publice și prevenirea oricăror incidente, au fost mobilizați peste 100 de jandarmi, polițiști de ordine publică, poliție rutieră și combatere a criminalității organizate, polițiști locali, pompieri și paramedici SMURD, lucrători antidrog și lucrători specializați împotriva traficului de persoane. Forțele Ministerului Afacerilor Interne și ale Poliției Locale Galați vor fi constituite în echipe mobile și patrule, pregătite să intervină în orice situație.

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog vor organiza demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care imită la nivel vizual efectele consumului de substanțe interzise. Personalul specializat împotriva traficului de persoane va desfășura activități preventive referitoare la riscul recrutării în vederea exploatării sexuale, prin muncă și cerșetorie și va distribui materiale de informare publică.

Ce trebuie să știe participanții la festival:

- se intră vineri, 15 septembrie, de la ora 18,00, iar sâmbătă, 16 septembrie, și duminică, 17 septembrie, de la ora 17,00, pe bază de bilet sau abonament;

- este interzis accesul cu bagaje voluminoase, obiecte ascuțite, tăietoare sau înțepătoare;

- este interzis accesul cu pastile/ medicamente de orice fel, cu excepția celor pentru care există prescripție medicală, dovedită printr-un act emis de o instituție medicală sau medic.

Jandarmii recomandă să nu vă implicați în conflicte care pot tulbura ordinea publică, să nu conduceți sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și să respectați recomandările forțelor de ordine. Adresați-vă jandarmilor sau polițiștilor prezenți în dispozitiv, dacă sesizați o faptă de competența acestora și apelați la medicii și paramedicii SMURD, dacă aveți probleme medicale.

Citit 970 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.