Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Colegiul "Costache Negri"

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Colegiul "Costache Negri"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 17,00, Colegiul Național "Costache Negri" din Galaţi va fi gazda locală a celui mai captivant eveniment al toamnei, Noaptea Cercetătorilor Europeni

"Dacă ai o minte curioasă și "De ce?" este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi acest eveniment, la care își dau întâlnire toţi pasionații de știință. Hai să explorezi lumea cercetării în cele mai inedite, interactive și captivante moduri, alături de cei mai prietenoși oameni de ştiinţă! Am pregătit experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize", se arată într-un comunicat al colegiului organizator.

Intrarea la eveniment, programat să se desfăşoare până la ora 22,00, este liberă. 

În România, Noaptea Cercetătorilor Europeni va reuni cercetători renumiţi la nivel naţional şi internaţional, care vor interacţiona cu pasionaţii de ştiinţă, în Bucureşti şi în alte 27 de oraşe. Evenimentul este o iniţiativă a Comisiei Europene şi a fost apreciat de public încă de la prima ediţie, desfăşurată în 2005, datorită caracterului său inovativ, prin care ştiinţa a devenit accesibilă tuturor, vizitatorii luând parte la activităţi care combină educaţia cu divertismentul, organizându-se expoziţii, experimente în care publicul este implicat activ, conferinţe, prezentări, jocuri şi concursuri. Anul acesta, Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează în 26 de ţări, peste 400 de oraşe fiind gazde ale diferitelor activităţi.

Detalii despre programul şi activităţile din fiecare oraş pot fi aflate pe site-ul evenimentului, www.noapteacercetatorilor.eu.

Citit 979 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2023 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.