Spectacol cu invitați de poveste la Școala "Mihai Viteazul" (FOTO)

Spectacol cu invitați de poveste la Școala "Mihai Viteazul" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sărbătoare mare, de Sfinții Mihail și Gavriil, la Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Galați, unde elevii și cadrele didactice, împreună cu invitații lor, s-au bucurat de încă o zi a școlii plină de surprize.

Ziua școlii a fost deschisă de vizita prichindeilor de la grădiniţele apropiate, "Otilia Cazimir", "Arlechino", "Ion Creangă" şi "Croitorașul cel viteaz", care au venit să-şi cunoască viitoarea posibilă învăţătoare, în cadrul proiectului de parteneriat intitulat "Cu paşi mici, de la grădiniţă spre şcoală". După deschiderea oficială a festivităților, de către prof. Tincuța Tufă, directoarea școlii, și prof. Mariana Vlad, a urmat un spectacol, la care au contribuit elevii şi profesorii şcolii, dar şi invitaţi de seamă. Deși prezentate în mod adecvat spectacolului, subiectele abordate cu elevii au fost foarte serioase. Copiii de la clasa pregătitoare, coordonați de învățătoarea Carmen Donosă, au predat asistenței, pe ritmul muzicii, lecția importanței răbdării şi a unui stil de viaţă sănătos.

Momentul artistic "Copiii lumii doresc pace", pregătit şi prezentat de elevii clasei a IV-a, învăţătoare Irina Jicman (care, recent, ne-au vizitat la redacție în cadrul Programului "Școala Altfel"), ne-a făcut să conştientizăm cât de important este să trăim în linişte şi armonie, mai ales în contextul internațional actual. Andra Toader, o balerină de la clasa I, coordonată de învăţătoarea Cristina Turosu, a dansat "Valsul fluturilor", o demonstrație de grație și talent. Fiind o sărbătoare a copiilor, magia poveștilor a fost la ea acasă, în parada costumelor personajelor din poveste, realizată de preșcolarii conduși de educatoarea Violeta Zlate.

Nu au lipsit nici invitații, care au contribuit la succesul zilei. Membri ai Asociației "Danubiana", coordonată de Antoaneta Crudu, au prezentat uniforme militare din perioada medievală, atunci când Mihai Viteazul, al cărui nume școala îl poartă, realiza prima unire a românilor. De altfel, profesorul Florin Cernat a făcut o incursiune istorică, vorbind despre ziua și patronul spiritual al școlii. Scriitoarea Vera Crăciun a participat la momentul cultural cu recitări din creațiile proprii, iar elevii Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galați au venit cu un cvintet și un trio, delectând asistența cu muzică de cameră.

Momentul artistic a fost urmat de o slujbă religioasă.

Citit 965 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 04:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.