Ghidul facilităților fiscale pentru IT-iști, pe portalul ANAF

Ghidul facilităților fiscale pentru IT-iști, pe portalul ANAF
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați anunță că pe portalul ANAF a fost publicat Ghidul de aplicare a facilităților fiscale acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023.

Documentul poate fi consultat la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

„Sunt prezentate informații utile referitoare la modalitatea de calcul privind determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator și beneficiază de facilități fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei”, precizează AJFP Galați.

Ca o concluzie, persoanele fizice prevăzute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii și asimilate salariilor la locul unde se află funcția de bază, pentru venituri brute lunare de până la 10.000 lei, inclusiv.

Pentru partea din venitul brut lunar ce depășește 10.000 lei, impozitul se determină prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinată ca diferență între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut lunar a contribuțiilor sociale obligatorii aferente unei luni, diminuat cu impozitul aferent părții din venitul brut lunar de până la 10.000 lei inclusiv.

Citit 883 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 14:09

1 comentariu

  • postat de Super talentati si multi...pacat de banii necastigati!
    Miercuri, 15 Noiembrie 2023 17:28
    5.2.205.***
    Lasati IT-istii in pace! Largiti programele de studiu in preuniversitar si universitar, tinerii romanii sunt foarte talentati la informatica! Ce se face acum pentru pregatirea si lansarea lor pe piata muncii e asimilabila apei de ploaie! Se fac conversii ad-hoc catre informatica, e ceva stupid!
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.