Drumurile sunt pline de radare și polițiști cu fiola pregătită! Traficul, supra-supravegheat

Drumurile sunt pline de radare și polițiști cu fiola pregătită! Traficul, supra-supravegheat
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Dacă aveți de gând să plecați la drum cu mașina în aceste zile, abțineți-vă de la a consuma alcool sau droguri și nu circulați cu viteză. Efectivele de poliție au fost suplimentate, sute de filtre fiind prezente 24 de ore din 24 pe drumuri, cu aparatele radar în funcțiune și cu dispozitivele de testare pregătite.

Numai în prima zi de vacanță, în care lumea a fost liberă și a plecat spre diverse destinații sau a mers în număr mare la evenimentele publice organizate în toată țara de Sf. Andrei, peste 600 de șoferi au rămas fără permisele de conducere, mare parte pentru că au condus cu viteză, au fost prinși băuți la volan ori sub influența substanțelor stupefiante.

Suplimentarea efectivelor de poliție rutieră, măsură menită să prevină producerea de evenimente rutiere grave, a avut drept efect constatarea unui număr crescut de abateri în rândul conducătorilor auto. Pe 30 noiembrie, agenții de la Circulație, care au format aproape 400 de filtre, au testat peste 2.000 de șoferi pentru consum de alcool și circa 80 pentru droguri și au verificat aproape 5.500 de vehicule. Câteva zeci de șoferi au avut ghinionul să fie prinși beți sau sub efectul substanțelor psihoactive și astfel au rămas fără permisele de conducere, la fel ca și cei care au depășit cu mult viteza legală.

Conform unui prim bilanț al Poliției Române, făcut după 24 de ore de verificări, numărul permiselor de conducere reținute ca efect al abaterilor a depășit 600, în timp ce peste 300 de șoferi au rămas și fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor. Peste 120 de conducători auto s-au ales cu dosare penale.

Poliția rutieră va fi pe străzi și în următoarele zile, cu efective crescute, până la finalul minivacanței, De aceea, șoferii sunt sfătuiți să conducă prudent, fără viteză excesivă, și să se abțină de la a se urca la volan dacă au consumat alcool sau alte substanțe interzise ori incompatibile cu șofatul. O altă recomandare a forțelor de ordine vizează starea mașinilor, care ar trebui să fie echipate corespunzător, inclusiv pentru condiții meteo dificile.

Citit 4825 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2023 11:50

7 comentarii

  • postat de Geos
    Duminică, 03 Decembrie 2023 08:53
    5.13.206.***
    Ori ca esti simplu ori ca esti mort, e tot aia, le e greu celor din jur, dar tu nu simti nimic.
    Art 336, alin 2. face referire la substante psiho-active, nu la droguri, asta include si anumite medicamente.
    Daca ai migrene vazi un medic, durerile de cap pot fi primul semn al unui AVC, de ex,
    2
    1
  • postat de Dreptate, corectitudine si transparenta
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 21:01
    84.117.46.***
    Pe cultii de geos si ionel..daca ai o durere de cap si iei un medicament ce contine codeina simplu sau impreuna cu ibuprofem sau paracetamol la drug test iese pozitiv. Dci fals pozitiv pt ca tu nu te-ai drogat cu heroina sau cocaina sau altele. Asa ca permisul sa stea la tine in buzunar pana spital
    6
    3
  • postat de Dreptate, corectitudine si transparenta
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 18:33
    84.117.46.***
    Pr ionel si geos. Prezinti permisul dar daca iesi pozitiv la drugtest nu dai persmisul decat daca ies testele adevarate de la spital altfel constati ca ai permisul luat dar la spital iesi negativ. Apoi umbli de iti sar capacele. Acum ati inteles dupa ce v-am povestit?
    5
    8
  • postat de Stefan
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 08:57
    5.13.161.***
    La cat de prost se conduce in Galati, nu exista trafic supra-supravegheat. Numarul mare de permise suspendate este dovada clara ca politia nu este c tiva pe strazi si soferii isi permit sa conduca bauti, drogati sau cu viteza excesiva.
    7
    18
  • postat de Ionel
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 08:52
    95.76.37.***
    Mai nea ,,Dreptate, corectitudine si transparenta''
    ce scoala de soferi ai facut tu de ne dai noua explicatii
    Daca te interseaza, esti obligat sa prezinti permisul de conducere
    politistului rutier, tu ramai in masina cu mainile pe volan cap de creta
    politistul poate merge la masina cu el
    10
    24
  • postat de Geos
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 07:30
    5.13.206.***
    Nu e nevoie de drugtest, o lectura la prima vedere scoate la iveala prostia din cotetzar dar asta ar insemna ca o scoala de soferi, un centru medical si niste organe ar trebui sa explice cum de un analfabet are carnet.
    7
    20
  • postat de Dreptate, corectitudine si transparenta
    Vineri, 01 Decembrie 2023 22:35
    84.117.46.***
    Nu dati permisul politistilor decat daca va ia probe de la spital si aflati rezultatul. Aparatele drug test dau erori si s-au afisat si medicamentele sau substantele neinterzise dar care ies la drugtest. Sunt zeci de cazuri cand a iesit pozitiv la drugtest dar la spital negativ deci sa fim corecti!
    25
    24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.