Temperaturi peste cele normale. Cum va fi vremea în primele săptămâni din 2024

Temperaturi peste cele normale. Cum va fi vremea în primele săptămâni din 2024
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale în perioada următoare, inclusiv în prima săptămână din ianuarie. De asemenea, în primele trei săptămâni din noul an sunt prognozate ploi în mai multe regiuni.

În săptămâna 25-31 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 1-7 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

În săptămâna 8-14 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în jumătatea sudică a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

În săptămâna 15-21 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citit 1039 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.