Câţi jandarmi vor asigura ordinea la petrecerile publice de Revelion din Galaţi

Câţi jandarmi vor asigura ordinea la petrecerile publice de Revelion din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 30 de jandarmi gălățeni vor asigura ordinea și siguranța publică în cele trei zone din municipiul Galaţi unde vor fi lansate focuri de artificii de Revelion: Grădina Publică, Shopping City Galați și Parcul „Coposu”. De asemenea, vor asigura ordinea publică în zona Inelului de Rocadă, la „Casa Roșie”, unde va avea loc un show de muzică și lumini.  

Potrivit unui comunicat de presă, Jandarmeria va realiza un dispozitiv de ordine și siguranță publică dinamic și flexibil, adaptat tuturor manifestărilor publice organizate în stradă, în municipiul Galați.

Jandarmii le reamintesc gălăţenilor că, pe 31 decembrie 2023, traficul rutier va fi închis pe bulevardul Siderurgiștilor, pe ambele sensuri de circulație, între străzile Gheorghe Asachi și Inelul de Rocadă, începând cu ora 22,00. Totodată, ieșirea și intrarea din/în bulevardul Siderurgiștilor va fi închisă riveranilor blocurilor D1, D2, D3, D4 și I1, spre/dinspre cele două alei care mărginesc blocul D2.   

„Atragem atenția că legislația permite folosirea următoarelor tipuri de articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, precum: focuri bengale, chibrituri bengale, bețișoare bengale, pocnitori de Crăciun, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, pocnitori cu confeti. Acestea vor fi folosite doar de către persoanele adulte, conform instrucțiunilor producătorului, și nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor.

Facem precizarea că deținerea de către persoane fizice sau persoane juridice neautorizate de articole pirotehnice din categoria F2, F3, F4, T1, T2, și P2, așa cum sunt ele definite de către H.G. 1102/2014, constituie infracțiune, conform prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materialelor explozive”, avertizează  jandarmii.    

„Rugăm cetățenii să manifeste înțelegere, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicațiile jandarmilor.

Facem apel către toți cei care vor participa la toate manifestările publice să se delimiteze de orice formă de violență, situație conflictuală sau de persoane care provoacă violențe și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere, dacă observă orice încălcare a legii”, transmit jandarmii prin comunicatul de presă.

Citit 1095 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 16:19

1 comentariu

  • postat de din pacate
    Vineri, 29 Decembrie 2023 17:12
    128.127.117.***
    policienii ce se cred patrioti trebuie sa mareasca URGENT banii alocati armatei. reduceti jandarmii la jumatate, oricum nu se cunoaste, politia locala trebuie desfintata. trebuie bagati bani in politia nationala si mai ales in armata. putin va ataca europa, cind simpte o schimbare in sua. o face.,.
    5
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.