Tulcea. Lucrările la şoseaua Jijila - Brăila, aproape de final

Tulcea. Lucrările la şoseaua Jijila - Brăila, aproape de final
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Lucrările la ultimul tronson al proiectului podului peste Dunăre de la Brăila sunt aproape de final, drumul care leagă podul de satul tulcean Jijila şi care va scurta timpul de deplasare între judeţele din Dobrogea şi cele din Moldova urmând să fie dat în folosinţă în lunile viitoare.

Drumul ar fi trebuit să fie finalizat încă de anul trecut, însă lucrările au fost întârziate din cauza relocărilor reţelelor de gaz şi de energie electrică, dar şi a unor probleme legate de terenurile din zonă, astfel încât constructorul nu a avut front de lucru. Firma care construieşte şoseaua de legătură a turnat deja ultimul strat de asfalt şi urmează să treacă la realizarea marcajelor, instalarea gardurilor şi asigurarea iluminatului.

În momentul de faţă, şoferii folosesc drumul care trece prin oraşul Măcin şi care pe o porţiune de câţiva kilometri este şi dig de apărare împotriva inundaţiilor. Traficul intens înregistrat după darea în folosinţă a podului a dus la degradarea unor clădiri, dar şi la modificarea unor reguli de circulaţie, decizie care a provocat nemulţumirea locuitorilor din Măcin.

Citit 5085 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.