Exonia vrea să facă la Galați o fabrică de ambalaje biodegradabile

Exonia vrea să facă la Galați o fabrică de ambalaje biodegradabile
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Producătorul de ambalaje biodegradabile din hârtie Exonia, din Iași, are în plan să investească peste 6 milioane de euro în județul Galați, într-o nouă unitate de producție, prin intermediul Programului Tranziție Justă, potrivit zf.ro.

De fondurile europene puse la dispoziție prin intermediul Programului Tranziție Justă beneficiază doar șase județe din țară, printre care și Galațiul, rolul acestuia fiind de a facilita trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon.

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, banii sunt alocați la nivelul fiecărui județ prin intermediul Planurilor Teritoriale de Tranziție Justă, în cazul Galațiului, pentru finanțarea IMM-urilor fiind puse la dispoziție aproape 90 de milioane de euro în scopul dezvoltării afacerilor locale deja existente sau atragerea de noi investiții generatoare de locuri de muncă și creștere economică. 

În acest context, amintim faptul că, potrivit datelor furnizate de Consiliul Județean (CJ) Galați, IMM-urile pot, prin Planul Teritorial Tranziție Justă, să depună, încă din data de 20 decembrie 2023, proiecte pentru a accesa între 200.000 și opt milioane de euro.

”Aceste fonduri europene, la care partea de cofinanțare este de doar 10 la sută, sunt destinate extinderii spațiilor de producție, recalificării personalului afectat de trecerea la o economie verde, construirii de noi unități de producție, achiziționării de echipamente de ultimă generație și implementării de tehnologii verzi, astfel încât emisiile poluante să scadă cât mai mult. Proiectele pot fi depuse între 20 decembrie 2023 și 20 martie 2024, iar cele aproximativ 90 de milioane de euro sunt destinate doar întreprinderilor mici și mijlocii din județul nostru”, declara, la momentul lansării apelului de proiecte, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Producătorul de ambalaje biodegradabile din hârtie Exonia este un business controlat de antreprenorul Tiberiu Stoian, iar acesta dorește, potrivit zf.ro, să valorifice oportunitatea de a investi la Galați oferită de Programul Tranziție Justă.

Exonia este una dintre cele mai importante companii din țară în domeniul ambalajelor și are deja centre regionale în București, Iași, Brașov și Arad, precum și o rețea națională de distribuție.

În 2022, compania a avut o cifră de afaceri de 31,1 milioane de lei, în creştere cu 29 la sută faţă de anul anterior şi EBITDA de 10,1 milioane lei, mai mare cu 75 la sută faţă de anul anterior. Evoluția businessului este susținută și de exportul produselor, dat fiind faptul că 70 la sută din produsele fabricate de Exonia sunt destinate piețelor din vestul Europei și SUA.

Raportat la aceste rezultate, planul este de triplare a cifrei de afaceri până la finalul lui 2025, astfel încât compania să devină cel mai mare producător de ambalaje biodegradabile din Europa Centrală și de Est!

Pe lângă activitatea în domeniul ambalajelor, Grupul Exonia, controlat de Tiberiu Stoian, mai are afaceri în zona de IT, în comerț și turism.

Citit 5706 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 21:20

5 comentarii

  • postat de un cetatean
    Joi, 04 Ianuarie 2024 23:20
    213.157.191.***
    Marii producatori americani Ford si General electric, la care o contributie isi va aduce si firma Bosch din Germania, si-au reunit fortele pentru a construi la Galati o frabrica de silicoane, buze umflate si oua mari pentru politicieni, sa se vada mai bine cand merg la plaja.
    0
    7
  • postat de Roman
    Joi, 04 Ianuarie 2024 14:39
    46.97.176.***
    Ca și Fabrica de baterii ,ca și aeroportul ca și....samd,de toată jena aleșii nostrii.
    0
    24
  • postat de un cetatean
    Joi, 04 Ianuarie 2024 09:10
    89.137.138.***
    Nu se va face nicio mare fabrica in Galati.Nu se vrea dezvoltarea acestei zone.Ca ar ramane goale gunoaiele construite pe langa Brasov,Sibiu,Cluj,etc,care sunt toate inghitite pe nemestecate de catre galateni.
    9
    34
  • postat de Lasa-ne , lasa-ne sau vin alegerile ?? =)
    Joi, 04 Ianuarie 2024 04:38
    108.245.201.***
    Dar cu fabrica de baterii cu aia cum plm ramane ?? Mai terminati cu prosteala ...
    4
    42
  • postat de marr
    Miercuri, 03 Ianuarie 2024 21:03
    86.124.203.***
    Băi ...uite care-i treaba - daca vrea si doreste , SA FACA BAI , daca-i pe BUNE . Suntem la inceput de an si nu ne arde de Tepe . Altfel , prinde viteza nene ...sa ajungi din urma Fabrica de Baterii .
    3
    43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.