Chef Scărlătescu, cerut la Festivalul Scrumbiei Dunărene de la Galaţi

Chef Scărlătescu, cerut la Festivalul Scrumbiei Dunărene de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Chef Cătălin Scărlătescu, care să prezinte un spectacol culinar, recitaluri susţinute de Mandinga şi Mahala Rai Banda, concurs de borş pescăresc, concerte de muzică uşoară şi sau populară, asta cere Primăria Galaţi pentru Duminica Floriilor, în cadrul Festivalului Scrumbiei Dunărene. Pentru organizarea evenimentului a pus la bătaie un contract cu valoarea estimată de 260.000 de lei fără TVA şi aşteaptă ofertele până pe 26 martie 2024.

Primăria municipiului Galaţi a lansat o achiziţiei publică pentru serviciile de organizare ale unui eveniment devenit deja tradiţional la Galaţi, de Florii – Festivalul Scrumbiei Dunărene. „Este un eveniment dedicat gastronomiei româneşti şi bogăţiei etnografice şi folclorice, urmărind în acelaşi timp promovarea produselor pescăreşti şi creşterea consumului de peşte”, argumentează autorităţile. Festivalul ar urma să aibă loc în perioada 26-28 aprilie şi „îşi propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a zonei pescăreşti prin organizarea de activităţi cultural-artistice, sportive, expoziţii, concursuri legate de pescuit şi acvacultură”, se precizează în caietul de sarcini.

Festivalul ar urma să aibă loc pe Faleza Inferioară - zona Foişor. Aici ar urma să fie amplasate cel puţin 15 standuri sau căsuţe pentru expozanţi sau producători care vor comercializa produse variate specifice evenimentului: borş de peşte, peşte la plită,  saramură de peşte, plachie, raci fierţi şi fructe de mare. De asemenea se cer cel puţin două standuri de prezentare şi vânzare ale unor echipamente de pescuit – undiţe, lansete, mulinete etc.

Pentru ziua de 27 aprilie, Primăria solicită organizarea unor evenimente muzicale şi de divertisment. Între acestea, concerte de muzică populară şi/ sau uşoară, recitaluri oferite de Mandinga şi Mahala Rai Banda.

Primăria cere explicit prezenţa lui chef Cătălin Scărlătescu care va prezenta un spectacol culinar - prepararea unui produs gastronomic inedit.

Criteriul de atribuire al contractului este „preţul cel mai scăzut” care va fi aplicat doar ofertelor declarate conforme.

Citit 5458 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 11:07

2 comentarii

  • postat de Enăchiță VăcărESCU
    Vineri, 22 Martie 2024 18:19
    109.166.135.***
    Cu ăsta s au înțeles la parandărăt și la Ziua Recoltei e firesc și natural sa fie " cerut" și acum. Cerut de cine? De beneficiar, firesc
    3
    8
  • postat de Roman
    Vineri, 22 Martie 2024 16:12
    5.13.204.***
    Mai terminați o cu prosteala .Noi nu ne putem face scrumbie acasă?Trebuie sa ne o facă altcineva ?
    3
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.