Un băiat dispărut în Siret este căutat de o săptămână

Un băiat dispărut în Siret este căutat de o săptămână
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un adolescent din județul Galați este căutat de o săptămână pe toate căile posibile, după ce a vrut să se scalde în Siret, dar nu s-a mai întors la mal

În vârstă de 15 ani, David a mers pe malul apei la Hanu Conachi și a vrut să facă o baie, să se răcorească. Și-a lăsat hainele pe mal și a sărit în apă, numai că a fost luat de curenți și nu a mai putut reveni la mal. De atunci, pompierii îl caută cu toate mijloacele posibile, dar până sâmbătă, 15 iunie, când s-a împlinit o săptămână de la dispariție, cercetările nu au avut niciun rezultat.

"Echipaje specializate de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați, alături de scafandri din cadrul ISU Brăila, verifică fiecare centimetru al zonei în care s-a scufundat tânărul. Îi ajută elicopterul SMURD, care survolează aerian cursul Siretului", a anunțat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, în cursul după-amiezii de sâmbătă.

Salvatorii sunt conștienți că șansele ca David să fie găsit în viață sunt aproape nule. Tocmai din acest motiv atrag atenția că, odată cu sezonul cald, crește tentația scăldatului în apele curgătoare și, odată cu asta, și riscurile de înec, chiar și pentru cei ce se consideră buni înotători.

"Este important ca gălăţenii să conștientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate, unde există avertismentul "Scăldatul interzis". Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galați le recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple:

- frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

- respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/ administratorului locului de agrement;

- evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

- nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

- nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;

- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă; ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau al altor persoane mature", a mai precizat reprezentantul ISU Galați.

Citit 3652 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2024 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.