Sediul Agenției pentru Protecția Mediului Galaţi, inundat de trei ori în două săptămâni

Sediul Agenției pentru Protecția Mediului Galaţi, inundat de trei ori în două săptămâni
Sursa foto: Facebook / Agenția Națională pentru Protecția Mediului
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Ploile puternice produse începând cu jumătatea lunii septembrie au provocat un adevărat dezastru în județ, dar și într-un loc mai puțin așteptat: în cartierul Țiglina I, în incinta sediului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați.

De trei ori în două săptămâni a fost inundat sediul APM Galați, din complexul comercial din Țiglina I, efectele fiind constatate, direct la "locul faptei", și de președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, cu ocazia delegației pe care o conduce în aceste zile în Galați.

Ironia sorții face ca inundațiile de la sediul APM Galați să apară în presă exact în ziua în care delegația de la București a mers cu ajutoare pentru sinistrații din județ. Zece persoane de la ANPM București, împreună cu alți cinci-șase angajați ai instituției gălățene, au fost, marți, 8 octombrie, la Pechea, cu două mașini încărcate cu perne, pături, alimente, dezinfectanți și alte produse strict necesare pentru 45-50 de familii afectate de inundații.

"Situația sediului APM Galați este foarte gravă, din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperișul clădirii, care refulează, la orice ploaie mai consistentă, în subsolul sediului, inundând laboratoarele și chiar una din camerele care adăpostesc arhiva instituției. Apa a ajuns până la nivelul birourilor, așa că oamenii nu mai pot lucra acolo din cauza mirosului de mucegai, astfel că și-au mutat birourile la etaj, coborând la laboratoare doar când operează probele. O să căutăm cât mai repede o soluție, pentru reabilitarea clădirii, ca să se rezolve și această problemă", a spus președintele ANPM.

Conform directorului executiv al APM Galați, Robert Mihai Rusu, acesta nu este primul an când sediul instituției este inundat. "Birourile au ajuns acum să fie impracticabile, pline de mucegai, de igrasie. În 2021, am fost inundați efectiv. Atunci a plouat foarte mult într-un weekend, apa era de un metru și jumătate și a băltit până luni. Jumătate din arhivă a fost atunci distrusă complet", ne-a spus Robert Mihai Rusu.

Citit 2787 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2024 20:46

6 comentarii

  • postat de Cristi
    Miercuri, 09 Octombrie 2024 16:58
    5.2.209.***
    Avand in vedere ca emiterea unui acord de mediu dureaza 6-12 luni, din pct. meu de vedere sa le donam cizme de cauciuc si pelerine de ploaie, poate se mai dezmortesc!
    0
    1
  • postat de Gigel
    Miercuri, 09 Octombrie 2024 12:17
    5.13.180.***
    A inceput mediul sa se apere singur?
    0
    3
  • postat de AGAMITA DANDANACHE
    Miercuri, 09 Octombrie 2024 08:57
    86.35.208.***
    Precum la sediul APM asa si in judet. "O tempora!"
    0
    8
  • postat de Ekow
    Miercuri, 09 Octombrie 2024 08:51
    5.13.209.***
    Aceasta agenție trebuie desființată, in perioada pandemiei nu a avut prog cu publicul o lungă perioadă.
    0
    8
  • postat de Monica Pintilie
    Miercuri, 09 Octombrie 2024 08:40
    89.136.187.***
    Acela nu era un loc pentru o cladire!!! E ciudat ca tocmai PROTECTIA MEDIULUI sa distruga un parculet pentru a construi o cladire hidoasa!!! Cu permisiunea CUI??? In rest.... "Dorel" stie el ce face...
    0
    8
  • postat de Gică Gălățeanu
    Marți, 08 Octombrie 2024 22:11
    86.122.130.***
    1. Conform legii, arhivele de documente nu se mai amenajează la subsol!
    2. Apa se scurge mai bine dacă se redimensionează conductele și se instalează pompe în subsol. Pentru asta tb cerut bani, iar ei știu că nu au decât de salarii, plus că nu au curajul să ceară când știu că sunt numiți politic!
    0
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.