Sediul APM Galați va intra în reabilitare

Sediul APM Galați va intra în reabilitare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sediul din complexul Țiglina I al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați urmează să intre într-un proces de reabilitare, după ce a fost inundat de trei ori în două săptămâni de ploile torențiale care au căzut în Galați.

Așa cum "Viața liberă" a mai scris, sistemul de evacuare a apei pluviale de pe acoperișul clădirii refulează, la orice ploaie mai consistentă, în subsolul sediului, inundând laboratoarele și chiar camerele cu arhiva instituției. La fiecare episod de acest gen, subsolul, unde se află laboratoarele și aparatura, este cel mai afectat. Pereții sunt scorojiți până la aproape un metru înălțime, au apărut mucegaiul și igrasia, iar angajații mai coboară la subsol doar când trebuie să folosească aparatura din laboratoare.

Un episod similar s-a produs și în anul 2021, când, în urma unor ploi puternice căzute în weekend, subsolul clădirii a stat într-o apă de un metru și jumătate, care a băltit timp de două zile.

"Am demarat discuții cu Administrația Fondului pentru Mediu, colegii noștri care se află în coordonarea aceluiași minister, și am identificat o soluție: pe un program de finanțare pe care îl au ei în derulare - undeva peste o lună se va lansa, se lucrează acum la ghid - să intre și agențiile de protecția mediului, să fie eligibile pentru reabilitarea sediilor. Vom ajuta astfel Agenția pentru Protecția Mediului Galați să depășească aceste probleme, din care unele sunt de ordin tehnic, din construcție. E greu acum să ne mai întoarcem la ce a fost construit, dar măcar să reușim să remediem, să nu mai existe aceste episoade de inundație a sediului agenției.

Dacă programul se va lansa la sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, estimăm că, după depunerea și evaluarea proiectului, se va implementa anul viitor. Nu pot să-mi dau seama cât va dura reabilitarea, vom trage o concluzie după studiul de fezabilitate. În acest moment știm care sunt problemele, nu știm și cât va dura reabilitarea", a declarat pentru "Viața liberă" vicepreședintele Agentiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Eugen Ioan Cozma.

Acesta a fost prezent, la începutul acestei săptămâni, la Galați, alături de președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru, și de mai mulți colegi din agenție, pentru a aduce ajutoare pentru mai mult de 100 de familii afectate de inundațiile din comuna Pechea.

Citit 689 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2024 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.