O parcare şi un bloc, în pericol de surpare/ Oamenii aşteaptă intervenţia autorităţilor (FOTO)

O parcare şi un bloc, în pericol de surpare/ Oamenii aşteaptă intervenţia autorităţilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

„Lacul de acumulare” care se formează după fiecare ploaie afectează structura de rezistenţă a blocului, spun oamenii

O nouă tasare importantă, care poate duce la formarea unui crater de mari dimensiuni în oraş, riscă să se producă din nou pe strada Stadionului. De data aceasta, tasarea afectează o parcare considerabilă a unui bloc, situat în imediata apropiere a Liceului Sportiv, acolo unde, în anul 2014, circulaţia a fost închisă din cauza unei probleme similare. Este vorba despre parcarea blocului D19, cu fisuri de toate mărimile şi vizibil afectată de tasare, pe o suprafaţă de câţiva metri. Cel mai rău, spun oamenii, este atunci când plouă, întrucât în centrul parcării, din cauza terenului care se lasă pe zi ce trece, se formează un „lac de acumulare”, de câţiva metri pătraţi, a cărui apă se infiltrează în subsol şi afectează structura de rezistenţă a blocului.

„Am sesizat, în repetate rânduri Primăria, atât prin intermediul unor formulare on-line, cât şi telefonic, însă nu am primit vreun răspuns. Nu s-a luat nicio măsură”, ne-a spus, revoltat, unul dintre gălăţenii care locuiesc la blocul D19.

Mai mult, pentru că autorităţile nu au mai intervenit cu lucrări în zonă, iar asfaltul, în unele locuri, s-a măcinat în timp, oamenii au pus mână de la mână şi au turnat pietriş, pentru a nu-şi face praf maşinile.

"Refacerea parcării, pe lista de priorităţi"

Ieri, la doar câteva ore după sesizarea „Vieţii libere”, reprezentanţii Primăriei ne-au comunicat că lucrările pentru refacerea parcării afectate de tasare au fost introduse pe lista de priorităţi a municipalităţii. Asta după ce, tot ieri, potrivit lui Toma Dumitrescu, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei, un reprezentant al Primăriei a mers în zonă pentru a face o serie de verificări.

Citit 11097 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.