Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
13 comentarii

Dincolo de pandemie, mască de protecţie şi dezinfectant, 2020 a fost, pentru gălăţeni, anul „aterizării” OZN-urilor la Pasajul „Dunărea”, al primei parcări multietajate dotate cu teren de sport, al cluburilor de şah pentru pensionari, dar şi al semnării contractelor de furnizare pentru opt tramvaie şi 20 de autobuze hibrid. Noile mijloace de transport trebuie să sosească anul acesta! Cu ce ne-am mai ales în 2020? La capitolul „reabilitare artere”, contabilizăm prima porţiune din Domnească şi al patrulea segment al străzii Brăilei. Mai punem pe listă noi spaţii verzi, copaci plantaţi, copaci uscaţi, adăposturi vintage sau extinse în staţiile Transurb, 24 de treceri de pietoni iluminate noaptea, primele rastele pentru biciclete, un nou centru de permanenţă pentru servicii medicale şi o casă parohială transformată în grădiniţă. Pe lângă 22 de puncte de acces gratuit la internet şi primul certificat de urbanism în format sută la sută digital, să nu uităm că unii gălăţeni se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, graţie unei modificări legislative!

Anul 2020 a schimbat tot ceea ce însemna „normalitate” pentru noi. Dincolo de restricţiile impuse de lupta cu pandemia, vă propunem astăzi o radiografie a celor mai importante lucruri/ lucrări publice date în folosinţă în 2020 în municipiul Galaţi, fără a ignora neajunsurile lor.

Din scoică şi val a ieşit… OZN

„OZN-uri”, „betoniere”, „zeppeline”, „butoaie”, „ouăle lui Pucheanu”, „cărăbuşi”… gălăţenii s-au întrecut în creativitate încercând să boteze copertinele Pasajului „Dunărea”, reabilitat şi redeschis traficului pietonal la finele lunii august 2020. Pe lângă faptul că nu seamănă cu ceea ce au desenat proiectanţii - o îngemănare de scoică şi val - e greu de spus câtă protecţie asigură cele două cupole. La intrarea dinspre Romarta, tavanul pasajului este puternic umezit, iar tencuiala a crăpat şi se desprinde fiindcă se prelinge apa pluvială. E nevoie de lucrări suplimentare: „o streaşină” sau „un cozoroc”, după cum explica, la finele anului, primarul Ionuţ Pucheanu. În opinia acestuia, copertinele sunt „compromisul ideal între funcţionalitate, design şi costuri”, deoarece transpunerea perfectă a desenului arhitecţilor ar fi costat de două-trei ori mai mult. Reamintim că prețul cu TVA pentru cele două copertine a fost de 814.340,16 lei, cuprins în contractul de 2.286.161,64 de lei cu TVA pentru modernizarea pasajului. Pasaj devenit, cu tot cu OZN-uri, spaţiu neconvenţional pentru videoclipuri muzicale.

Cei mai câştigaţi gălăţeni

Sunt cei din Mazepa. Aici a fost inaugurată prima parcare multietajată (parter plus trei etaje), pe a cărei terasă de la ultimul nivel a fost amenajat un teren de sport modern. Pentru construcţia care asigură 214 locuri de parcare și 46 de spații de depozitare individuale, s-au cheltuit 14,5 milioane de lei cu TVA, suma incluzând dotările, îmbunătățirea terenului de fundație și devierea rețelelor.

Tot în Mazepa a fost deschis, graţie colaborării dintre Primăria Galaţi şi Parohia "Sfinții Trei Ierarhi", Centrul de Permanență nr. 2 "Sf. Ierarh Luca". Cu patru cabinete medicale, centrul oferă pacienților, adulți și copii, consultații, dar și tratamentele recomandate de medici, de luni până vineri, între orele 15,00 și 8,00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale, non-stop.

Şi tot în Mazepa, fosta casă parohială a Bisericii ”Sf. Trei Ierarhi” a fost reamenajată ca grădiniţă.

Transport public… pentru 2021

În aprilie 2020, Primăria a semnat cu Astra Vagoane Călători SA contractul pentru opt tramvaie model „Autentic”, ce vor fi livrate etapizat, câte două, în termen de 18 luni (primele două în luna a 15-a, două în luna a 16-a , două în luna a 17-a, iar ultimele două în luna a 18-a).

După două licitaţii anulate, contractul pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid a fost semnat în septembrie 2020, cu Solaris Bus & Coach SRL, compania care ne-a livrat şi noile troleibuze. Conform autorităţilor, în maximum cinci luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin două autobuze, iar în maximum zece luni întreg lotul de autobuze, model Urbino 12 Hibrid.

Până la livrări, la capitolul „transport” contabilizăm: trei trasee de autobuz dedicate exclusiv elevilor, două refugii cu aspect retro oferite cu titlu gratuit de către compania DMT Marine Equipment şi adăposturi de călători extinse în 30 de staţii, cu spaţii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ah, şi sistemul de ticketing este tot incomplet funcţional, dar despre el într-un articol viitor!

Reabilitare

Pe lângă şantierele mai noi sau mai vechi deschise în oraş în 2020 şi care vor continua în 2021, (sperăm că) s-au finalizat lucrările de reabilitare pe primul segment al străzii Domnească, de la intersecţia cu strada Brăilei până la Biserica Greacă. Autorităţile raportează: schimbarea vechii conducte de apă, canalizațiile subterane pentru coborârea cablurilor, trotuare pavate cu granit, carosabil reabilitat, amenajarea unor locuri noi de parcare, sistemul de iluminat şi spaţii verzi refăcute.

Primăria bifează şi asfaltarea unui al patrulea sector al străzii Brăilei, de la Păpădie la Trei Star, cu amenajarea trotuarelor, a parcărilor, spaţiilor verzi și stațiilor de autobuz.

Lucrări de reabilitare s-au mai derulat pe străzile Navelor, Roşiori, Lahovary, Ovidiu, Ionel Fernic, Saturn, dar şi în diferite cartiere ale oraşului.

Copaci plantaţi, arbori uscaţi

În 2020, Primăria a aflat de ce s-au uscat teii de pe Faleza Superioară, i-a tăiat şi scos. În locul lor, SC Gospodărire Urbană a plantat specii mai rezistente - arțar, platan, paltin, frasin sau arbuști ornamentali, care au primit, în premieră, un îngrăşământ obţinut cu ajutorul râmelor. Nu mai puţin adevărat este că pe trotuarele străzilor Brăilei şi Basarabiei vor face umbră şi… copaci la ghiveci.

La final de an, autorităţile au raportat peste 2.000 de arbori plantaţi în 2020, dar şi spaţii verzi şi aliniamente stradale amenajate cu plante ornamentale. Din păcate, scuarul central al străzii Brăilei a rămas tot jumătate gazon cu insule decorative, jumătate şantier interminabil… Şi copăceii uscaţi din zona Spicu - Romarta aşteaptă să fie înlocuiţi.

Trafic în siguranţă

Hai să nu vorbim despre noile reglementări de trafic impuse sau nu de lucrări! Un total de 24 de treceri de pietoni iluminate pe timpul nopții cu becuri tip LED, pe străzile cu patru benzi fiind prevăzuți și senzori de prezență, a numărat municipalitatea în diferite zone ale oraşului. Covoare tactile pentru persoanele cu deficiențe de vedere se găsesc pe strada Brăilei, la trecerile pentru pietoni și în stațiile de autobuz.

La final de an, au fost inaugurate primele cinci din cele 50 de rastele pentru biciclete. Le găsiţi pe Faleză, la Universitatea „Dunărea de Jos”, la căminele studențești, la „bănci” și la sediul Primăriei. Cât despre promisul „Sistem Alternativ de Mobilitate Urbană Utilizând Staţii Automate de Închiriere a Bicicletelor - Galaţi Velocity”, acesta a rămas pe lista de rezerve, ca urmare a depășirii, prin proiectele depuse, a alocării financiare europene pentru municipiul Galați. Cel mai probabil, proiectul va fi finanțat în următoarea perioadă de programare, 2021-2027.

Jocul regilor, la mâna Doreilor

Ei şi ce dacă Dorel a mai revoluţionat regulile jocului de şah? Important este că patru cluburi de şah (terase de tip foişor) - două în Ţiglina I, în Parcul Şahiştilor, unul în Piaţa Micro 39 şi unul pe Aleea Comerţului din Micro 19 - le-au oferit pensionarilor gălăţeni locuri civilizate, dotate inclusiv cu toalete racordate la apă şi canalizare pentru socializare… dar mai cu seamă şi pentru nesocotirea regulilor de distanţare fizică pe timp de pandemie.

Dacă tot vorbim de mobilier urban, conform Primăriei, au fost montate peste o sută de bănci pentru odihnă și relaxare, în diferite zone ale orașului.

Tehnologie

Graţie unui proiect cu fonduri europene, nu mai puţin de 22 de puncte WiFi au fost instalate în diferite spaţii publice din oraş. Este vorba despre parcuri, Faleză, Grădina Publică, zona centrală sau sedii de instituţii publice. Iar în Parcul „Eminescu”, în Parcul Şahiştilor din Ţiglina I şi la Foişor, pe Faleza Inferioară, au „răsărit” stâlpi cu panouri solare (solar street charger) pentru încărcarea telefoanelor și a altor gadgeturi.

În toamna anului trecut, Primăria a anunţat că a emis primul certificat de urbanism în format sută la sută digital şi susţine că ar fi prima din România care adoptă o astfel de soluție.

Artă urbană

Opera de artă „Simbol” poate fi admirată la intrarea în oraș dinspre Tecuci. Lucrarea a obținut cele mai multe voturi, în urma sondajului realizat pe pagina de Facebook a primarului. Aflaţi că mai sunt alte opt asemenea de opere de artă, donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”, iar fiecare va primi un loc în oraș.

Controverse a stârnit, însă, desenul cu mesaj ecologist care a schimbat radical imaginea scării monumentale cunoscute ca "zidul mic" de pe Faleza Superioară. Lucrarea a fost realizată de Asociația «Mai Mult Verde», iar scopul său este de a atrage atenția asupra problemei poluării cu plastic a apelor Dunării.

Sănătate şi educaţie 

Dintre toate domeniile publice de activitate, sănătatea şi educaţia au fost mult decât altele afectate de pandemie. De aceea merită amintite cele două aparate performante PCR care au intrat în dotarea Spitalului pentru Copii şi care permit 740 de teste zilnic. Primăria susţine că în lupta împotriva COVID-19 a alocat fonduri de peste 14 milioane de lei.

Atât la spitalele Primăriei, cât şi în şcoli s-au derulat, în 2020, lucrări, în mare parte cu fonduri europene, investiţii care vor continua în 2021. Totuşi, merită nominalizate noua școală din campusul şcolar ”Al. I. Cuza" - proiect ignorat ani la rând de fostele administrații, dar care acum a devenit realitate - şi Creșa nr. 36 din cartierul Țiglina 1, modernizată cu fonduri europene, care îşi aşteaptă dotările.

Pentru ce investiţii s-au câştigat bani în 2020

Contractul european pentru achiziţia a opt tramvaie noi a fost cel mai aşteptat dintre cele semnate în 2020 de Primăria Galaţi. S-au mai câştigat bani europeni pentru realizarea unui parc de aventură prin regenerarea urbană a fostei Uzine de Apă Nr. 1, pentru un centru de recreere pentru persoane vârstnice, dar şi pentru modernizarea și dotarea Maternității ”Buna Vestire”.

Avem finanţare de la Fondul de Mediu şi pentru 15 stații de reîncărcare a mașinilor electrice.

S-au parafat contracte europene pentru: un nou corp de clădire la Școala Gimnazială "Dan Barbilian", pentru anveloparea Liceului Teoretic ”Dunărea”, a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Munteanu” şi a Școlii Gimnaziale Nr. 17.

Cu fonduri europene vor fi anvelopate blocurile: M de pe strada Albatros, SD9C - scările 1 și 2 din Siderurgiștilor Vest, D din Centru și A5 - tronson 6 din Micro 21, blocurile E7, E8, C21, C22 de pe Regiment 11 Siret, C4 de pe strada Stadionului, CL3 din strada Armata Poporului, G2 și G3 de pe Constructorilor, C6C de pe General Dragalina, dar şi blocurile CD1, CD2, CD3 și CD4 din zona Gării.

Ce-au făcut guvernanţii pentru gălăţeni

Ignoraţi sau amăgiţi cu promisiuni neonorate de guvernanţi, gălăţenii au putut admira ce frumos şi repede creşte podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Şi totuşi, Galaţiul a bifat, în 2020, câteva momente importante.

Contractul de proiectare și execuție a variantei ocolitoare a municipiului Galați a fost semnat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, în prezenţa premierului Ludovic Orban și ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Deocamdată, însă, nu a fost semnată şi finanţarea europeană!

De asemenea, tot asocierea de firme, controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL, a fost desemnată de CNAIR câştigătoare a licitaţiei pentru proiectarea şi construirea drumului expres Brăila-Galaţi, numai că procedura a fost contestată.

Un câştig poate fi considerat modificarea legislativă potrivit căreia unii dintre gălăţeni se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme faţă de vârsta standard, amendament datorat fostului deputat PNL Victor Paul Dobre.

Foto: "Viaţa liberă" şi Primăria municipiului Galaţi

Citit 3932 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 14:54

13 comentarii

 • postat de MiVa Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 14:28 188.24.196.*** Link la comentariu
  1
  4

  @Alergătorul de pe Faleză

  "Orașul ăsta GALAȚI este gri, jalnic și nu oferă nici perspectivă de viitor"...

  Nu vă pare cunoscută descrierea, realitatea?
  Fiindcă este după chipul și asemănarea vietăților sinistre ce o popu.lează...

  Nu așa au vrut mereu gălățenii? Adică să nu aibă nimic în acest oraș construit, realizat. Acum să facă ciocu mic "cei cu buletin de GALAȚI și să înghită ceea ce au semănat și anume ura, impostura, neputința, încordarea de a se împotrivi la orice s-a vrut/propus a se realiza în GALAȚI.

  Nu în asta s-au complăcut gălățenii mereu? Smiorcăieli, văicăreli... Așa au vrut GĂLĂȚENII, ca orașul lor GALAȚI să rămână o fundătură, cocioc nefrecventabil...
  Nu noi gălățenii suntem cei care nu am vrut nimic în GALAȚI, nu tu tunel pe sub Dunăre, conexiuni pentru GALAȚI, aeroport, etc.

  Noi gălățenii nu am vrut nimic pentru Galați, iar acum gălățenilor le curg balele la gură și se minunează de cum freamătă brăilenii, de cum se gudură brăilenii că ei vecinii noștri și-au susținut modernizarea/frecventarea/tranzitarea propriului lor oraș, iar noi gălățenii am mai pus ca bezmeticii încă o piatră de mormant la temelia GALAȚIULUI.


  Bine că bezmeticii de gălățeni au știut întotdeauna propriului lor oraș GALAȚI. Bun așa...Acum culegeți "roadele" atitudinii voastre prostești de îndârjire, de încordare.
  Păi nu așa au vrut întotdeauna gălățenii? Adică să nu aibă nimic.
  Acum chiar că știți că existați degeaba și susțineți aiurea și pe alții ei stând în puf și nefăcând, ei nesusținând și ei nerealizând nimic pentru GALAȚI.

  Mai duceți-vă dra cu pe la Brăila să vedeți cum brăilenii cască ochii plini de mândrie la cum crește podul(modernizând, evoluând, emancipând astfel propriul lor oraș Brăila), ei brăilenii cască ochii mândri la realizarea lor, din orașul lor Brăila, mândri de faptul că ei brăilenii au fost deștepți și și-au susținut proiectele de modernizare a propriului lor oraș BRĂILA.

  Bă, a ajuns BRĂILA cu orașul lor bătrânesc(și cu populația lor tot mai îmbătrânită) să se modernizeze și să se dezvolte mai mult decât GALAȚIUL. Și pe ăia, pe brăileni tot PSD-iștii "cei răi" îi conduc atât la nivel local cât și la nivel național prin reprezentanții votați/trimiși de ei acolo ca să-i reprezinte.
  Oare asta nu vă dă de gândit vouă/nouă gălățenilor că poate vina nedezvoltării și nemodernizării, neemancipării GALAȚIULUI, vina o purtăm noi gălățenii fandosiți, plictisiți care mereu ne-am împotrivit pentru a nu avea niciun proiect grandios de infrastructură construit la GALAȚI?
  Mai sunt niște bezmetici care tot dau din gură că unii conducători aleși locali/naționali ai acestui oraș ar trebui să plătească pentru cică "banii cheltuiți/aruncați aiurea pe unele proiecte nerealizate, dar nu cumva vina e colectivă și cu cetățenii ce au pus piedici mereu, proiectelor propuse de modernizare a acestui oraș GALAȚI, gălățenii ce mereu s-au împotrivit la realizarea unor proiecte ce ar fi deschis/ajutat/emancipat GALAȚIUL?

  Scuzați îndrăzneala, dar Cât o să ne mai scăldăm în această ignoranță noi gălățenii? O fi vorba oare de "ignoranță" în cazul gălățenilor? Acesta să fie "calificativul" potrivit folosit pentru a-i descrie pe gălățeni și atitudinea lor? Sau termenul potrivit este altul? Când gălățenii se vor trezi oare la realitate și vor lua atitudine în a susține cu tărie(a nu se înțelege alcool, L.O.L.) realizarea, construirea "de îndată" de proiecte mari de infrastructură(fie ele tunel, aeroport, autostradă, etc.) aici ın GALAȚI? Vorba aceea românească, oare Cât timp o să "ne mai tot dăm de ceasul morții" noi gălățenii că nu avem nimic grandios, evolutiv construit, realizat în GALAȚI, când defapt NOI GĂLĂȚENII nici nu vrem să avem, SĂ SUSȚINEM ceva asemenea(proiecte mari), a fi realizat aici în GALAȚI, în loc de nimicul de până acum de care v-ați tot plâns?

  Și nu numai PSD e de vină... Am văzut că și toate celelalte partide locale gălățene TRĂDĂTOARE ce nu au susținut nimic a se construi, realiza la GALAȚI. Asta că l-am tot văzut în ultimul timp cum se afișează și se plimbă mieros "gălățeanul" liberal trădător Stângă(PNL) cu colegul Ludovic Orban.
  Dar Stângă (cât și colegii săi) nu a fost în stare să susțină proiectele mari de infrastructură propuse pentru a se realiza pentru GALAȚI cât să-i susțină și pe oamenii ce au propus acele proiecte...dar în schimb liberalul Stângă cât și colegii săi se plâng că tot pierd alegeri pe la Galați. Unde e realizat tunelul pe sub Dunăre de la GALAȚI stimabililor liberali, stimabililor aleși gălățeni, unde e realizat în GALAȚI mult trâmbițatul, mult promisul aeroport bre stimabililor liberali gălățeni? Tot dați vina unii pe alții că pierdeți alegeri, că oamenii nu vă înțeleg, că oamenii nu vă susțin...dar voi aleșii nu vedeți că tocmai voi sunteți de vină fiindcă nu vă puneți naibii odată pe treabă pentru a realiza toate acele proiecte mari de infrastructură râvnite și tot așteptate de gălățeni a le moderniza/evolua/emancipa orașul și implicit odată cu acestea realizate, și nivelul de trai.

  Să te axezi pe realizarea altor lucruri, proiecte, dar să nu te ocupi de realizarea de proiecte de infrastructură mari necesare orașului, de conectarea cu alte orașe, cu celelalte regiuni, asta mi se pare o prostie incomensurabilă din partea PSD de Galați, din partea PNL(PDL) de Galați și din partea celorlalte partide alese de GALAȚI, care or mai fi acelea AUR, USR, ALDE, PMP, etc.

  Ori vă treziți la realitate, gălățeni, ori o să continuați să vă plângeți mereu ca și până acum...Și la ce v-a folosit? Încercați să fiți altfel, încercați măcar acum, măcar o dată-n viața voastră de gălățeni să susțineți realizarea tuturor proiectelor propuse pentru construirea/modernizarea propriului nostru oraș GALAȚI și poate astfel veți vedea cum ieșiți din rutina aceasta veșnică de a vă plânge că GALAȚIUL nu are nimic bun construit aici și GALAȚIUL arată așa cum arată. Și poate că astfel vom avea mult mai multe realizate în GALAȚI, cu care noi gălățenii să ne mândrim...așa cum și brăilenii au fost deștepți și și-au susținut propriul lor oraș în defavoarea gălățenilor, iar acum brăilenii se mândresc și cu podul peste Dunăre la ei în oraș și cu altele.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 05 Ianuarie 2021 08:25 86.34.180.*** Link la comentariu
  1
  6

  Alaturi de @Nicu: unde-i strada prin curtea "fostei" politii de frontiera, promisa, necesara ca aerul dar pt care Primaria nu se sinchiseste!

  Raportează
 • postat de Galatean Luni, 04 Ianuarie 2021 16:30 78.96.81.*** Link la comentariu
  8
  14

  De remarcat ca urmeaza sa fie livrate tramvaiele comandate, dar caile de rulare pentru tamvai, majoritatea, cate sunt, impracticabile, altele au fost desfiintate!

  Nici o vorba despre unda verde a lui Stan cap de minge, fiind doar unda vesela pentru galateni, semafoare inutile, trafic ingreunat cu opriri ale vehicolelor din suta in suta de metri, bani cheltuiti aiurea pentru care nimeni nu a fost tras la raspundere si pus la plata.

  Ca si banii pe studii de fezabilitate pe proiecte ce nu au fost continuate precum tunelul si alte lucrari care au umplut buzunarele cu bani din bugetul local unor grupuri mafiote cu fir in primarie!

  Toate insiruirile de proiecte din prezentul articol sun praf in ochii galatenilor, ca si plantarile de arbusti in mod neprofesioñist de doreii primariei; la primavara o sa-i replanteze!

  Prezenta actualei administratii la carma orasului este o gluma proasta la adresa galatenilor!

  Raportează
 • postat de Alexutz Luni, 04 Ianuarie 2021 15:07 5.2.205.*** Link la comentariu
  4
  6

  @Logan, formatia care canta melodia aia nu era As XX ci Genius.
  Lumini mai sunt dar ca sa se vada "realizarile".

  Raportează
 • postat de Alexutz Luni, 04 Ianuarie 2021 13:51 5.2.205.*** Link la comentariu
  3
  21

  Parcarea din Mazepa este o gluma proasta, sta mai mult goala decat plina ( 30 de locuri au ramas neatribuite ). Si aglomeratia din zona este fix aceeasi.
  Si in rest lucrari facute in graba si la misto, vezi pasajul Dunarea care deja are infiltratii.
  Si taxele si impozitele marite ca sa luati cu paine.

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Luni, 04 Ianuarie 2021 12:31 95.76.3.*** Link la comentariu
  36
  10

  Bla bla bla... Cui nu-i plac orașul și calea bună pe care se află, să se care! Face un favor comunității!

  Comentariile postacilor sunt o adevărată delectare ca întotdeauna! Mereu am fost fascinat de oamenii care nu sunt în stare să se lege la șireturi, dar au idei mai bune decât ceilalți pentru orice chestiune!

  Forța PSD Galați în frunte cu domnii Pucheanu și Fotea, tovarăși! :D

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Luni, 04 Ianuarie 2021 11:45 91.9.244.*** Link la comentariu
  8
  20

  Primul lucru trebuia pusa in practica zona libera, reactivarea companiilor moarte din vechi... gen fabrica de peste Pascogal parca... ultima daca vedeam conserve de la ei mai scumpe cu 1,5-2 Ron decat cele din import! Pai cum sa supravietuiesti!??? zona Mehid...

  Industria nu se face cu Supermarket-uri vanzatoare de otravuri mai scumpe ca-n afara, Farmacii , Panacele si covrigarii! Sunt locuri de munca inafara tarii kkleu.... si ramai cu banii care ti-i da in Galati in mana... pusi deoparte cel putin... asta daca esti cheltuitor... sa ramai SA CE?

  Nu pot uita replica unui parinte pe mediul virtual citez: Decat sa-mi vad copilul trist zilnic, mai bine i-l vad fericit de doua ori pe an! Cu asta am spus doua cuvinte, intr-un cuvand... vorb alora cu ochii ca marea!

  Raportează
 • postat de Bătaie de joc pe bani publici Luni, 04 Ianuarie 2021 11:36 77.111.247.*** Link la comentariu
  5
  30

  Internet public nu funcționează nici în parcuri, nici la Grădina Publică, nici pe Faleză Dunării, nici la Potcoava de Aur.

  OZN-urile sunt niște aberații fără rost.

  Nu reușesc să înțeleg logica, rostul și modul de folosire a unui teren de sport amplasat pe...ACOPERIȘUL UNEI PARCĂRI !!!!!
  Ar fi interesant de aflat și cine și cum are acces la acel teren de sport.

  Raportează
 • postat de nedumerit Luni, 04 Ianuarie 2021 11:00 78.96.59.*** Link la comentariu
  3
  26

  De ce iluminatul din pasajul Dunarea din centru nu functioneaza pe toata perioada cat e intuneric afara. In fiecare dimineata cand trec cu autobuzul pe langa pasaj, acesta e intr-un intuneric toatal (cel putin la suprafata ). Pentru ce a fost gandit iluminatul respectiv ? Numai pentru videoclipuri ?

  Raportează
 • postat de Logan Luni, 04 Ianuarie 2021 08:05 86.123.138.*** Link la comentariu
  6
  22

  Exact cantecul formatiei AS 20......."in orasul trist
  Luminile s-au stins"
  Restul e can can.....

  Raportează
 • postat de relu Luni, 04 Ianuarie 2021 07:59 136.255.148.*** Link la comentariu
  8
  18

  cat costa un test PCR??????280 LEI. cate familii pot sa faca acet test??????????????? spitalul de copii a strans bani cu nemiluita. nu mai dam bani la plic, s-a gasit o alta modalitate de a ne lUa banii. ASTA ESTE REALIZARE ?????? CATE CONSTRUTII SUNT GATA SI CUM ARTATA FIECAE??????????? CATI BANI S AU INVESTIT SI CINE I A LUAT

  Raportează
 • postat de Nicu Luni, 04 Ianuarie 2021 00:45 86.124.206.*** Link la comentariu
  6
  48

  La capitolul "realizari" a fost uitata amenajarea unei artere de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră.

  Raportează
 • postat de Alergătorul de pe Faleză Luni, 04 Ianuarie 2021 00:43 109.166.131.*** Link la comentariu
  13
  57

  Unele investiții făcute cu folos, altele total aiurea.

  Problema este ca orașul ăsta gri și trist nu mai oferă nici o perspectivă de viitor. Zero investiții majore care să schimbe cu adevărat economia Galațiului. Rămâne un pol al sărăciei din care tinerii fug cu miile. Dar măcar avem borduri frumoase.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro