Patron de restaurant din Galați, arestat pentru trafic de minore

Patron de restaurant din Galați, arestat pentru trafic de minore
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

Doi dintre cei trei membri ai grupării reținute la mijlocul acestei săptămâni de polițiștii de la Crimă Organizată într-un complex dosar DIICOT au ajuns după gratii. Ei au fost arestați pentru 30 de zile, în baza unor mandate emise joi, 20 octombrie, de Tribunalul Galați. Unul dintre aceștia este un individ, aparent prosper om de afaceri, care deține un complex de lux la câțiva kilometri de Galați. 

Acuzațiile care îi vizează pe cei trei gălățeni reținuți miercuri, 19 octombrie, în urma a 12 descinderi făcute de polițiștii BCCO Galați și procurorii DIICOT sunt extrem de grave, variind de la traficul de minore, la traficul de droguri de mare risc, în condițiile în care substanțele stupefiante erau folosite și pentru a le determina pe fetele racolate prin metoda "Loverboy" să cedeze mai ușor presiunilor și să accepte să se prostitueze. Gruparea, despre care anchetatorii știu că ar fi activat din anul 2020, și-ar fi creat un scop precis din racolarea de tinere cu vârste cât mai mici. Indivizii le convingeau cu frumosul de sentimentele lor, după care, treptat, le determinau să presteze servicii sexuale, atât în țară, cât și în străinătate. Peste 400.000 de euro ar fi ajuns la proxeneți de pe urma traficului de carne vie combinat cu cel de droguri de risc și mare risc, banii fiind reinvestiți ulterior în diverse bunuri sau afaceri, menite, la rândul lor, să constituie nu doar surse de venit, dar și o mai bună "recuzită" în scopul atragerii de noi potențiale victime.

Patron de resort, printre arestați

Tribunalul Galați a admis propunerea procurorilor DIICOT Galați privind arestarea preventivă a doi dintre cei trei inculpați reținuți inițial. Alin Cristian Cristofan și Doru Iulian Nica au primit mandate care îi trimit după gratii pentru următoarele 30 de zile, potrivit informațiilor făcute publice pe portalul instanței de judecată.

Primul, Cristofan, va fi nevoit să stea astfel departe de luxul cu care s-a înconjurat, inclusiv de afacerea pe care și-a pus-o pe picioare la câțiva kilometri de Galați, în comuna Vânători. Acolo deține un complex exclusivist, destinat în principal organizării de evenimente, prezentat ca o locație cu servicii de înaltă calitate și meniu variat. Desigur, la prețuri corespunzătoare.

La fel ca Nica, Cristofan este acuzat că ar fi atras tinere în vederea practicării prostituției și ar fi facilitat accesul acestora la cele mai bune "vaduri" în scopul atragerii de clienți și obținerii de profit. La percheziții, polițiștii au găsit sume mari de bani și inclusiv droguri, parte din stupefiantele procurate special pentru a fi administrate "surselor de venit".

Citit 36746 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.