Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Singură supravieţuitoare a unei sarcini gemelare, Sara Maria duce o luptă crâncenă să rămână în viaţă şi să aibă o copilărie şi o evoluţie normală. Micuţa are doar şapte luni şi o suferinţă gravă. Pentru a trece peste ea, are nevoie de bani, terapiile şi intervenţiile pe care trebuie să le urmeze fiind foarte costisitoare, peste puterile financiare ale familiei.

Povestea Sarei

S-a născut prematur, la doar 25 de săptămâni, după ce surioara ei geamănă a pierdut lupta pentru viaţă înainte să vadă lumina zilei. A avut, la naştere, doar 750 de grame şi imediat după venirea pe lume, în primele minute, a fost resuscitată de mai multe ori de medicii care au crezut că sunt la un pas de a o pierde şi pe ea. La câteva ore, şi-au dat seama că fetiţa care se chinuia să trăiască se născuse cu insuficienţă renală, cardiacă şi septicemie. La câteva zile, a suferit şi o hemoragie care i-a afectat creierul. Cu toate acestea, Sara a supravieţuit şi acum are drenaj ventriculo-peritoneal, care impiedică lichidul cefalorahidian să se acumuleze în cutia craniană. Din când în când, mai face şi convulsii, de aceea i se administrează trei medicamente care îi stopează crizele. Pentru ca tratamentul să dea rezultate pe termen lung, fetiţa are nevoie să urmeze şedinţe numeroase de terapie Vojta, dar şi de recuperare. La acestea se va adăuga şi o intervenţie chirurgicală. Părinţii fetiţei nu au resursele necesare pentru a acoperi toate aceste tratamente, pe termen lung, de aceea în numele lor au fost iniţiate campanii de strângere de fonduri.

Alergare în Grădina Publică

Duminica aceasta, pe 12 mai, începând cu orele 10,00, va avea loc o mare mobilizare pentru Sara în Grădina Publică, iniţiată de jandamul-maratonist Cristian Onofrei. Gălăţenii de bine, amatori şi mişcare şi fapte bune sunt aşteptaşi astfel să alerge pentru Sara cel mult zece ture de Grădină şi să doneze un bănuţ în urna special amenajată. Cei care doresc detalii sau vor să contribuie în alt mod la sprijinul Sarei îl pot contacta direct pe organizatorul Cristian Onofrei la numărul de telefon 0742.144.889.

Citit 1179 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2019 18:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro