APEL UMANITAR | Un erou din Afganistan duce lupta vieţii, cu cancerul

APEL UMANITAR | Un erou din Afganistan duce lupta vieţii, cu cancerul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Eveniment caritabil pentru un veteran. După trei misiuni în care şi-a riscat viaţa şi peste două decenii de carieră militară, un caporal duce lupta supremă, cu o boală nemiloasă: cancer de colon. Militarul, tată a doi copii minori, are nevoie disperată de ajutor financiar, pentru el fiind organizat un amplu eveniment caritabil sâmbătă, la Brăila.

Are 44 de ani, 23 de ani de carieră militară şi doi copii care au nevoie de sprijinul tatălui pentru a-şi lua zborul în viaţă. Caporalul Andrei Săndel, de la Batalionul de Artilerie 285 "Vlaicu Vodă" din Brăila, ar avea toate motivele să se simtă un om împlinit, care mai are încă multe de văzut şi făcut în această lume. Asta numai dacă va ieşi biruitor din lupta vieţii sale, cea cu o boală nemiloasă, cu care a fost diagnisticat în urmă cu câteva luni: un cancer de colon agresiv, care îl ţintuieşte acum pe un pat de spital, la Fundeni. Numai în ultima lună, a suferit trei operaţii, prima de extirpare a splinei şi a unei părţi mari din pancreas şi din instestinul subţire, iar altele două ca urmare a apariţiei unor complicaţii. Lupta cea mare abia urmează să înceapă. Curele de citostatice şi o serie de eventuale tratamente naturiste, foarte scumpe, vor fi, din punct de vedre medical şi financiar, hopul cel mare pentru caporalul Săndel şi familia lui.

Tată şi veteran în Afganistan

Andrei Săndel are o fiică de 12 ani şi un fiu de 17 ani. Multă vreme a fost departe de ei, fiind plecat în trei misiuni internaţionale, în Afganistan: două alături de Batalionul 300 Infanterie Galaţi, în 2005 şi 2008, şi una în 2010, cu Batalionul 811 "Dragonii Transilvani" de la Dej, misiuni din care, cu ajutorul lui Dumnezeu, a revenit teafăr. Aşa vrea să iasă şi din acastă luptă, iar pentru a izbândi are nevoie ca alţii să lupte pentru el. Drept urmare, colegii de arme ai militarului, din Galaţi şi Brăila, care speră să adune în jurul lor cât mai mulţi oameni de bine, vor pune umăr lângă umăr ca să îi vină în ajutor, moral şi financiar, aşa cum au făcut-o şi până acum.

Mobilizare în Parcul Monument

"Camaradul nostru a demonstrat că este un militar model şi un luptător neînfricat. Andrei are nevoie ca binele pe care l-a făcut să i se întoarcă înzecit! Trebuie şi poate să depăşească acest obstacol, doar dacă noi devenim eroi pentru el. Andrei are nevoie de o şansa la o nouă viaţă, prin plata tratamentului mult prea costisitor pentru el şi familia lui", spune Laurenţiu Cobzaru, militarul-maratonist din Galaţi, dedicat susţinerii a numeroase cauze umanitare.

Pentru caporalul Săndel, Laurenţiu Cobzaru, alături de camaradul Costel Mazâlu şi alţi alergători ai cauzelor nobile, împreună cu pasionaţii de mişcare, se vor întâlni sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10,00, în Parcul Monument din Brăila (Orăşelul Copiilor), la o alergare în scop caritabil, la care este aşteptat oricine vrea să doneze un ban pentru militarul în suferinţă. Participanţii sunt încurajaţi să vină alături de copii, care vor fi răsplătiţi în mod special.

"Primii 15 prichindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start după prima tură alergată în jurul Oraşelului Copiilor vor primi o cupă şi o medalie. Este momentul să-i motivăm pe micii noştri eroi şi să îi răsplătim, învăţându-i totodată că săvârşirea unei fapte bune nu ţine cont de vârstă", a adăugat Laurenţiu Cobzaru, organizatorul evenimentului de sâmbătă.

Cei care din diverse motive nu pot participa la evenimentul de sâmbătă, dar vor să dea o mână de ajutor, o pot face donând bani în contul deschis la BRD, pe numele Andrei Săndel: RO41BRDE090SV27237500900 (lei), cod SWIFT: BRDEROBU.

Citit 16182 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 00:55