Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Sara David are 15 ani. Este o adolescentă frumosă şi deşteaptă, elevă la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci şi îşi doreşte să devină avocat. Cea mai frumoasă perioadă a vieţii ei, când ar trebui să îşi ţeasă visuri pe care să spere că le poate îndeplini fără oprelişti, este marcată de o luptă cu o boală care o chinuie de şapte ani: scolizoză toraco-lombară, afecţiune care i-a marcat p bună parte a copilăriei şi începutul adolescenţei. Născută într-o familie modestă, Sara s-a luptat şi cu durerea, şi cu tratamentele şi cu judecăţile nedrepte ale celor din jur, dar a ajuns totuşi să aibă şansa să fie operată în Germania, costurile intervenţiei ridicându-se la 5.000 de euro, sumă adunată cu sacrificii mari de familie. Greul abia acum începe, pentri că, la fel ca în cazul oricărei afecţiuni a coloanei vertebrale, recuperarea post-operatorie este una grea şi de durată. Şi mai ales, costisitoare. Fiecare bănuţ îi este necesar Sarei pentru a-şi recăpăta sănătatea, astfel ca eforturile medicilor şi chinurile prin care ea a trecut să nu se oprească la jumătate. Oamenii de bine, care vor şi pot să o ajute pe Sara David să îşi privească drept viitorul pot dona bani pentru ea în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele David Sara, IBAN: RO56BTRLRONCRT0492459501.

Invitaţie la alergare

Cei care vor să facă un pic mai mult pentru Sara, pot fi alături de ea şi de iniţiatorii unui eveniment caritabil menit să îi mobilizeze pe amatorii de mişcare şi fapte bune. Pe 16 iunie, începând cu orele 10,00, în Parcul Monument din Brăila, Laurenţiu Cobzaru, de la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan – Poliţia Militară şi Costel Mazâlu, de la ISU – Dunărea Brăila, îi aşteaptă pe iubitorii de mişcare la alergarea dedicată Sarei. Fiecare participant va putea să doneze orice sumă doreşte, nefiind impusă vreo limită, banii urmând să fie strânşi într-o urnă specială şi predaţi mai apoi Sarei. În semn de mulţumire si recunoştinţă, participanţii vor primi diplome, iar primii 20 de prichindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start după prima tură alergată în jurul Orăşelului Copiilor vor primi o cupă şi o medalie.

Citit 1458 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:08

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro