Darius are nevoie de eroi

Darius are nevoie de eroi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Darius abia a împlinit trei anişori, dar de doi ani este un pacient obişnuit al secţiilor de oncologie din ţară şi din străinătate. Unic copil al unui militar din Batalionul 2 Infanterie, micuţul a făcut cunoştinţă, nedrept de devreme, cu spitalele şi tratamentele chinuitoare la care a fost supus după ce, la 1 an şi 7 luni, a fost diagnosticat cu o tumoare malignă care i-a afectat zona bazinului. O boală grea, dificil de tratat, pentru care copilul şi-a petrecut debutul copilăriei din spital în spital. Numai anul trecut, din ianuarie până în mai, a urmat nu mai puţin de şapte şedinţe de chimioterapie în ţară, fiind ulterior trimis în Franţa, la Institutul Curie din Paris. Acolo a mai fost suspus la două cure de citostatice. Timp de două luni, la Paris a făcut radioterapie cu sedare şi tomoterapie, precum şi a zecea şedinţă de chimioterapie, care a cuprins şase etape foarte greu tolerate de micul pacient. Revenit în ţară la finele lui septembrie 2018, Darius a trebuit să se supună unor şedinţe de chimioterapie de întreţinere până în luna martie a acestui an. Evoluţia nu a fost însă una favorabilă, pentru că, în urmă cu o lună, un nou RMN la abdomen şi pelvis a scos în evidenţă apariţia unor noi formaţiuni tumorale, care îi afectează sistemul circulator abdominal şi renal, precum şi vezica urinară.

Singura şansă, Turcia

Tratamentul la o clinică din Turcia pare a fi acum singura şansă a micuţului Darius în lupta cu boala, dar resursele financiare ale părinţilor nu se ridică nici pe departe la nivelul costurilor necesare: 60.000 de euro. O parte a tratamentului în Franţa a fost decontată de Casa de Asigurări din România, dar în Turcia părinţii vor trebui să suporte costurile integral. Colegii tatălui s-au mobilizat şi au adunat o parte din sumă, ceea ce i-a permis lui Darius să plece deja la Istanbul, pentru primele investigaţii. Familia mai are însă nevoie de mulţi bani pentru a spera la şansa vindecării copilului. Cei care vor să îl ajute pot dona bani, au la dispoziţie următoarele conturi:

RO91 RNCB 0669 0356 2882 0001 - deschis la BCR pe numele Bunget Marius Gabriel

RO53BTRLRONCRT0392551301 - deschis la Banca Transilvania pe numele Bunget Simona.

Tot în sprijinul lui Darius, Laurenţiu Cobzaru, militarul gălăţean dedicat cauzelor umanitare, împreună cu Costel Mazâlu, de la ISU Brăila, şi Alina Dana Cicu, de la Poliţia de Forntieră Galaţi, vor parcurge un ultramaraton vineri, 6 iunie, de Ziua Eroilor, de la Poligonul Smârdan până în satul Obileşti, judeţul Vrancea, urmând ca, în iulie, un eveniment caritabil cu scopul strângerii de fonduri pentru Darius să fie organizat la Brăila.

Citit 7709 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.