APEL. Să ajutăm o bătrână să-şi găsească actele! Un hoţ a lăsat-o fără portofel

APEL. Să ajutăm o bătrână să-şi găsească actele! Un hoţ a lăsat-o fără portofel
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ecaterina Rădulescu are 75 de ani, nu are casa ei şi, de câteva zile, nici acte de indentitate. Femeia s-a adresat redacţiei noastre după ce, duminică, 25 august, a rămas fără portofelul în care avea cartea de identitate, cardul de pensie şi suma de o sută de lei, ultimii bani rămaşi pentru mâncare până luna viitoare.

Crede că cel care a făcut ca ea să ajungă în această situaţie a fost un bărbat necunoscut, de circa 40 de ani, care a intrat în vorbă cu ea duminică dimineaţă, în zona Căminului Multisocial de pe strada Domnească.

"Veneam de la cumpărături şi m-am oprit pe gardul căminului să mănânc o îngheţată. S-a ţinut după mine şi tot se chinuia să intre în vorbă. Aveam trolerul pentru cumpărături alături şi portofelul în buzunarul exterior. I-am spus la un moment dat să plece, probabil când nu am fost atentă a deschis buzunarul şi mi-a luat portofelul, pentru că nu l-am mai găsit când am ajuns la casa unde stau", ne-a relatat bătrâna.

Femeia spune că a fost la poliţie şi a dat o declaraţie, reclamând furtul portmoneului cu acte. Este disperată, pentru că nu îşi mai poate face buletin, neavând o locuinţă proprie. Iar fără buletin, nu îşi mai poate ridica nici pensia.

"Am stat o perioadă la azil, după care a trebuit să plec şi m-a luat de milă o femeie care stă la o casă pe Tudor Vladimirescu. Dar ea are probleme mari de sănătate, iar proprietară în acte este fiica ei, care stă în Bucureşti. Nu am cum să îmi fac alt buletin, că nu are cine să mă ia în spaţiu. Nu vreau decât actele, nu mă interesează să îl pedepsească pe hoţ. Poate să îşi păstreze banii", a conchis femeia.

În speranţa că poate cel care i-a luat portmoneul îl va arunca pe undeva, neavând ce să facă cu documentele bătrânei, şi că cineva îl va găsi, bătrânica are rugămintea ca acestea să îi fie remise ori la Poliţie, ori prin intermediul redacţiei "Viaţa liberă".

Citit 10736 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.