Tatăl a doi copii, în luptă cu un cancer rar şi agresiv. Un salvator are nevoie de ajutor

Tatăl a doi copii, în luptă cu un cancer rar şi agresiv. Un salvator are nevoie de ajutor
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

La numai 35 de ani, un gălăţean dedicat cauzelor umanitare prin care a contribuit la ajutorarea a zeci de copii şi adulţi cu probleme grave de sănătate, devine, la rândul lui, subiectul unui film în care cel care trebuie salvat este chiar el. Soţ şi tată, a fost diagnisticat în urmă cu puţin timp cu o formă extrem de rară de cancer, iar suma de care are nevoie pentru a putea aspira la un tratament eficient este mult prea mare. 240.000 de euro sunt banii de care atârnă speranţa lui Daniel Gafton de a reveni în braţele familiei şi în slujba oamenilor pe care îi iubeşte atât de mult şi necondiţionat.

Până nu demult, numele lui Daniel Gafton le era cunoscut mai cu seamă celor mulţi dedicaţi să dea o mână de ajutor şi puţin din puţinul lor ca să îi ajute pe cei aflaţi în nevoie. Era implicat în numeroase acţiuni caritabile, menite să le dea o rază de speranţă celor care se confruntau cu probleme grave de sănătate şi care nu îşi puteau permite, prin forţe proprii, să ducă povara cheltuielilor pentru tratamente şi operaţii care să le salveze viaţa. Mânat de convingerea că orice gest mic poate fi o mare şansă, dar şi de cei doi copilaşi, băieţi, unul de 5 ani şi unul de 7 ani, care îl aşteptau acasă, Daniel Gafton şi-a depăşit limitele ca să îi ajute pe ceilalţi. Până într-o zi, când un buletin de analize scris negru pe alb l-a pus în faţa celei mai mari provocări: să lupte pentru propria viaţă, cu o boală teribilă, extrem de rară şi agresivă: limfom Burkitt, o formă de cancer care, conform studiilor, are, în Europa, o incidenţă de aproximativ 3 cazuri la un milion de copii și adulți. Limfomul Burkitt este un subtip rar, dar foarte agresiv, de limfom non-Hodgkin şi poate afecta mandibula, intestinele, rinichii, ovarele și se poate răspândi și la nivelul sistemului nervos central.

Speranţa la Milano

Duipă ce medicii au eliminat, în urma investigaţiilor, probabilitate ca Daniel să sufere de orice altă boală şi au stabilit cu precizie diagnosticul, singura opţiune pentru investigaţii şi mai amănunţite şi tratament a rămas Centrul de Excelenţă  "Humanitas" de la Milano. Preţul este însă unul foarte mare. Aproximativ 240.000 de euro pentru transplant de măduvă şi chimioterapie îi sunt necesari lui Daniel ca să poată urma în Italia terapia completă, cât mai repede şi cu şanse reale de recuperare. Suma nu acoperă alte cheltuieli aferente, dar familia speră ca măcar aceşti bani să poată fi strânşi prin bunăvoinţa oamenilor de bine, ca Daniel să trăiască.

Daniel poate fi ajutat

De altfel, o amplă campanie de ajutorare a lui Daniel s-a declanşat pe reţelele de socializare în ultimele zile ale anului trecut, mobilizarea fiind impresionată prin intermediul mai multor grupuri menite să îi promoveze cazul şi să contribuie la strângerea de fonduri. În limitele permise de pandemie, o serie de evenimente au fost organizate deja ca să mobilizele un număr şi mai mare de salvatori. Unul dintre ele, asemănător cu multele la care Daniel Gafton a participat ca să îi sprijine pe alţii, va avea loc pe 16 ianuarie, în Grădina Publică. Jandarmul Cristian Onofrei îi aşteaptă pe toţi ce care vor să îl ajute pe Daniel la o alergare caritabilă, evenimentul fiind programat la ora 8,30.

"Daniel Gafton este un om model pentru toata lumea. Sportiv desăvârşit, părinte iubitor, un om altruist, Daniel trece printr-o adevarată încercare a vieţii. Are mare nevoie de un transplant de măduvă. Suma de 240.000 de euro nu este imposibil de strâns, însă este nevoie de o mobilizare totală din partea oamenilor frumoşi", a spus Cristian Onofrei, despre prietenul şi colegul său de fapte bune. Fiecare participant va dona cât va dori, banii urmând a fi strânşi într-o urnă specială, care îi va fi mai apoi predată familiei lui Daniel. Cei care nu pot ajunge la alergare, pot accesa, pe Facebook, paginile "Împreună pentru Daniel Gafton" sau "Maraton pentru Gafton", ori pot dona direct bani în conturile bancare deschise pe numele soţiei, Roxana Gafton, la ING:

RO93INGB0000999907411686 - Gafton Roxana - cont în lei

RO67INGB0000999911040924 - Swift: INGBROBU - cont în euro

PayPal: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Citit 35171 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.