Un student gălăţean are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi

Un student gălăţean are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi
Evaluaţi acest articol
(53 voturi)

Până de curând, Maricel Silviu Ionașcu - Marci, cum îi spun prietenii și rudele - era un tânăr de 22 de ani îndrăgostit de sport și de ceea ce înseamnă o viață sănătoasă. Nu fuma, nu bea, era atent la ce și la cât mânca, făcea multă mișcare, iar pentru a-și transforma pasiunea într-o carieră studia la Facultatea de Educație și Sport a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Toată viața i-a fost însă dată peste cap atunci când, aparent din senin, ceva a început să se schimbe. Diagnosticat cu o boală gravă și extrem de rară, Marci are acum nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi pentru a putea merge la tratament în străinătate. Aceasta este singura lui șansă!

În urmă cu patru săptămâni, Marci a observat că se simte balonat și că suferă de diaree. A pus simptomele pe seama alimentației, dar lucrurile au mers din rău în mai rău, de la o zi la alta. După o săptămână, a mers la medic, iar rezultatul de la tomograf a arătat că suferă de o formă foarte rară și deosebit de agresivă de cancer abdominal. Este vorba despre pseudomyxoma peritonei.

Aflat încă sub șocul aflării diagnosticului, pentru Marci a urmat internarea la Spitalul Județean Galați, unde medicii i-au recomandat să meargă cât mai repede la București, la Institutul Fundeni. Până la aflarea unui diagnostic definitiv vor mai trece cel puțin două săptămâni. Ceea ce se știe însă cu certitudine, încă de pe acum, este că Marci va avea nevoie de tratament de specialitate într-o clinică din străinătate.

Pentru că vorbim despre o boală care avansează și se agravează rapid, rudele și prietenii au organizat pe Facebook o campanie de strângere de fonduri nececare pentru terapia lui Marci. Rudele au luat deja legătura cu o clinică din Marea Britanie, de unde li s-a transmis că doar investigațiile suplimentare necesare pentru stabilirea tratamentului se ridică la câteva zeci de mii de lire sterline. În ciuda costurilor ridicate, aceasta este singura lui șansă la viață, iar fiecare dintre noi poate face acest lucru posibil.

Mai multe detalii despre Marci, dar și despre evoluția acestei campanii umanitare puteți afla pe pagina de Facebook "Împreună pentru MARCI". Puteți dona orice sumă de bani în contul în lei RO24RNCB0318033056850001, deschis la Banca Comercială Română pe numele Ionașcu Elena. Orice ajutor, oricât ar părea de mic, va putea face diferența în cazul lui Marci.

Citit 30420 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.