La patru ani, țintuit la pat din cauza leucemiei. APEL UMANITAR

La patru ani, țintuit la pat din cauza leucemiei. APEL UMANITAR
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un copil de doar patru ani a primit de la viață o lecție care ar fi covârșitoare chiar și pentru un adult. Micuțul Ianis, care va împlini vineri patru ani este internat la un spital din Roma, Italia, după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Cadrele medicale din Italia susțin că acesta va avea nevoie de cel puțin un an de zile de tratamente zilnice și de cure de chimioterapie, urmând ca, la finalul acestei perioade, în funcție de evoluția bolii, să se stabilească un nou plan de tratament.

Ianis nu a apucat să-și cunoască frățiorul

Cornelia Lăcrămioara, mama lui Ianis, spune că micuțul era înscris la Grădinița ”Codruța”, la grupa mijlocie. Totul a început în momentul în care copilul a început să facă febră. După tratamente îndelungate și analize medicale, Cornelia a constatat că febra nu cedează și a continuat investigațiile medicale. O analiză la sânge a demonstrat faptul că micuțul  suferă de o boală cumplită. „Ni s-a spus că are leucemie, un diagnostic crunt. Eu am crezut inițial că nu aud bine. Au fost zile cumplite. A urmat o perioadă grea în care a trebuit să luăm decizii contracronometru și să hotărâm ce este mai bine pentru Ianis.

Cu ajutorul unei fundații din București, am reușit să ajungem în Italia, la Roma, unde Ianis este internat de o lună și a făcut deja o cură de citostatice. Este nevoie de un an de tratament și apoi vom vedea care sunt următorii pași de urmat”. Femeia spune că pentru a putea fi alături de Ianis, suma necesară pentru un an de tratament este de 70.000 de euro, bani de care familia nu dispune. Dorința celor doi părinți este ca Ianis să se  însănătoșească și să se poată juca cu frățiorul care abia s-a născut. „Cel mic are abia 10 zile. Îmi doresc să ajung cu el în Italia, să fie cei doi copii împreună. Acum nu pot pleca, bebe încă e prea mic. Ianis e cu tatăl lui acolo. Vorbim mult la telefon, zilnic, dar nu este ca și cum aș fi acolo cu el”, mai spune Luminița.

„Viața liberă” susține campania de strângere de fonduri pentru Ianis și familia lui. Cei care pot și doresc să doneze pentru a aduce un strop de speranță în ochii părinților lui Ianis și pentru a-i oferi acestuia o șansă în plus la tratament o pot face donând în contul mamei, RO11INGB0000999910511827 - Pirtina Cornelia Lăcrămioara.

Citit 9037 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 18:52

1 comentariu

  • postat de truditorul
    Vineri, 17 Noiembrie 2023 09:07
    89.39.81.***
    .Sistemul medical de rahat,care se bate cu pumnul in chept ca vindecă tot ,Să Vindece,nu să facă abonamente la farmacie pentru totata viața .Boala o aburesc doctorii,Moartea nu poate fi mituită,Si la Dumnezeu ne putem doar ruga sau mulțumi.Se pare ca viata nu are preț.Doar moartea are prețul ei.
    0
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.