Încă 5000 de lei adunați pentru salvarea vieții lui Rareș (FOTO)

Încă 5000 de lei adunați pentru salvarea vieții lui Rareș (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Drama micuțului Rareș, copilul de doar 4 ani care luptă să învingă o boală cruntă ce îl ține departe de colegii lui de grădiniță și de educatoarele pe care le iubește, a transmis tuturor o lecție de solidaritate. Colegii lui de grădiniță, care i-au fost permanent alături, au confecționat ornamente, tablouri, coronițe și brățări, pe care le-au vândut la Târgul de Toamnă, în speranța că bănuții adunați vor aduce o rază de bucurie în sufletul lui Rareș.

"Copiii de la Grădinița «Croitorașul cel Viteaz» și Grădinița Nr. 47 au dat startul Târgului de Toamnă, desfășurat în cadrul proiectului «Toamna asta se numără faptele bune». Proiectul a avut ca scop familiarizarea cu norme și valori morale, cum ar fi empatia, solidaritatea, recunoștința. Copiii au înțeles că și ei îl pot ajuta pe colegul lor să se facă bine. Toți au creat diferite ornamente de toamnă, tablouri, coronițe, brățări, semne de carte. Micuții au pus murături la borcan și au făcut dulceață pe care au pus-o în borcane frumos etichetate. Toate doamnele educatoare s-au implicat, astfel încât târgul să fie unul autentic. Părinții s-au bucurat de produsele făcute de mânuțele copiilor și au donat cu tot dragul bănuți care vor merge către Rareș. Suma astfel strânsă a fost de 5.000 de lei", ne-a declarat Neta Gugoașe, educatoarea lui Rareș.

Suma strânsă va fi donată unei asociații care facilitează accesul familiei lui Rareș la terapia lungă și costisitoare de care copilul are nevoie pentru a supraviețui

Rareş se află în prezent acasă la Galați, după ce a încheiat a doua serie de citostatice, urmând ca în câteva zile să plece împreună cu părinții la o clinică de oncologie din Italia, unde medicii vor continua tratamentul și vor stabili dacă micuțul are nevoie de un transplant de măduvă, operație care i-ar putea salva viața. Toate aceste lucruri sunt extrem de costisitoare, însă sunt posibile datorită tuturor celor care au empatizat cu suferința copilului și au donat pentru salvarea vieții acestuia.

Citit 8614 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.