O mamă nevăzătoare își crește singură fiica și are nevoie de ajutor

O mamă nevăzătoare își crește singură fiica și are nevoie de ajutor
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Deși are mari probleme de sănătate, o femeie din Galați își crește cu demnitate fetița de doar patru ani și jumătate

Cele două trăiesc din alocația fetiței și din pensia de handicap a mamei, în valoare de 450 de lei pe lună. Cu toate acestea, mama se îngrijește zilnic să nu îi lipsească nimic celei mici, iar principala ei preocupare este să se asigure că Danuzia Rahela ajunge la grădiniță, unde s-a integrat foarte bine și unde și-a făcut prieteni. 

Sorina Cleopatra Costea: „Îmi iubesc copilul mai mult decât orice!”

Tânăra de 25 de ani spune că a fost părăsită de tatăl copilului ei imediat după nașterea fetiței. Acesta a plecat din Galați fără măcar să își recunoască copilul, care acum poartă numele mamei. Deși aproape oarbă (Sorina nu vede deloc cu un ochi, iar la celălalt vederea i s-a diminuat foarte mult), femeia nu s-a dat bătută. A mers mai departe pentru copilul ei, căruia s-a străduit să îi ofere mereu toate cele necesare pentru a crește fără a cunoaște lipsurile. „Mă ajută fratele meu cu fetița, când am nevoie. Eu nu văd aproape deloc și atunci când trebuie să îi tai unghiile sau să îi curăț urechile, mă ajută fratele meu, pentru că eu nu pot face aceste activități. Danuzia merge la o grădiniță pe strada Dogăriei și o duc dimineața cu autobuzul”, ne-a povestit Sorina Cleopatra Costea. Deși cele două s-au mutat, în urmă cu șase luni într-o locuință socială pusă la dispoziție de Primăria Galați, departe de strada Dogăriei, aceasta nu s-a îndurat să transfere copilul la o grădiniță din zona unde locuiesc pentru a nu-i schimba, în timpul anului școlar, colectivul de colegi. „După vacanța de vară, atunci când termină anul acesta de grădiniță, o să o înscriu aici, în zonă, să îmi fie mai ușor să o duc și să o aduc”, ne-a mai spus aceasta.

Ar mai fi nevoie de reparații și de sprijin pentru această familie

Locuința socială din Micro 17, în care trăiesc acum cele două, mamă și fiică, este mică, dar suficientă pentru ele, având în vedere că se gospodăresc singure, din puținul pe care îl au și din ceea ce au primit, în perioada sărbătorilor de iarnă, de la oamenii cu suflet din oraș care o cunosc pe Rahela și pe mama ei. „Fetița are acum jucării și haine. A primit înainte de Crăciun. Dar ne-am mutat aici de aproape șase luni. Până atunci am stat la bunica, în Dogăriei, că ea ne-a crescut. Am primit și un frigider și cam atât avem. Am niște probleme aici la casă cu parchetul care s-a umflat și se udă toți pereții. Aș avea nevoie de niște reparații, dar nu îmi permit, și de alte lucruri ca să ne gospodărim și noi”, a mai zis Sorina Cleopatra Costea. Ca de obicei, „Viața liberă” susține cauzele gălățenilor aflați în nevoie. Toți cei care doresc să le întindă o mână de ajutor celor două suflete o pot face contactând-o pe Sorina Cleopatra Costea, la adresa din Micro 17, la blocurile sociale, sau la numărul de telefon 0747800419.

Citit 7162 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.