Un gălăţean din Italia a organizat o LICITAŢIE CARITABILĂ pentru salvarea lui Costel

Un gălăţean din Italia a organizat o LICITAŢIE CARITABILĂ pentru salvarea lui Costel
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Orice bănuţ contează în lupta pentru salvarea lui Costel Sârbu, tânărul gălăţean în vârstă de doar 25 de ani, diagnosticat cu cancer limfatic, ultimul stadiu. Povestea lui cutremurătoare a ajuns şi la inima unui gălăţean stabilit de multă vreme în Italia. Gălăţeanul, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul, a organizat o licitaţie caritabilă pentru Costel. Colecţionar pasionat, şi-a pus la vânzare, pe cel mai important site filatelic din Italia, o parte din preţioasa lui colecţie: un lot de 4.000 de timbre internaţionale, din perioada 1860-1930 cu statele antice, 20 de plicuri de istorie poştală şi 20 de cărţi poştale din istoria poştală, bunuri care valorează sute de euro.

Nu mai puţin de cinci italieni au licitat pentru ele, iar câştigător a fost desemnat Bonaventura Balestrieri. Aflând care este motivul pentru care gălăţeanul îşi vinde timbrele, acesta a oferit un preţ mult mai mare. "Numai faptul că s-a gândit şi a spus, nu, nu este corect să dau zece euro, să profit, dau 30 de euro, pentru mine a contat”, ne-a mărturisit gălăţeanul, care s-a revanşat adăugând la colecţia cumpărată câteva daruri.

Astăzi, 10 august, ne-a vizitat la redacţie pentru a oferi 200 de lei, mai mult decât contravaloarea celor 30 de euro câştigaţi la licitaţie. Vestea acestei donaţii i-a adus speranţă în suflet lui Costel.

Reamintim că, vineri, 14 august, la Teatrul Dramatic, de la ora 18,00, cotidianul „Viaţa liberă”, prin Asociaţia "Danube Media Center", Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi „Carrefour” (sponsorizare) organizează un spectacol caritabil.

Cei care nu pot ajunge la spectacol pot dona orice sumă de bani în continuare în ambele conturi deschise pe numele lui: RO12BRDE180SV55992111800 şi, în euro, RO06BRDE180SV00114411800, codul SWIFT al băncii fiind BRDEROBU.

Citit 2232 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.