Să-l AJUTĂM pe Costel să trăiască!

Să-l AJUTĂM pe Costel să trăiască!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
5 comentarii

Tânărul gălăţean Constantin Sîrbu, în vârstă de 25 de ani, suferă de cancer limfatic în ultimul stadiu. În urma ultimelor analize făcute la Bucureşti, a fost nevoit să plece de urgenţă în Italia pentru a începe noi investigaţii, sperând că boala va fi mai blândă şi va avea suficient timp să strângă banii pentru tratamentul necesar.

Momentan am aflat că în urma primului control făcut medicul i-a trimis ultima biopsie la un centru din Bologna pentru o reexaminare. De asemenea, Constantin a aflat exact în ce constau tratamentele pe care trebuie să le urmeze. Este vorba de un citostatic experimental care dă foarte repede randament, iar mai apoi va avea nevoie de un donator de celule stem pentru a-i creşte imunitatea şi pentru a face faţă tratamentului.

Constantin a fost programat marţi, 4 august, la un nou control la Udine, unde urmează să i se refacă o mare parte din analize.

Până în momentul de faţă Costel, aşa cum îi spun prietenii, a strâns aproximativ 8.000 de euro, dar până la suma de 60.000 de euro mai este mult, iar timpul se scurge în defavoarea lui.

Reamintim că, pentru a-i oferi o nouă speranţă, cotidianul „Viaţa liberă”, prin Asociaţia Danube Media Center, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi „Carrefour” (sponsorizare) vor organiza un spectacol cu scop caritabil, în urma căruia sperăm să strângem o sumă de bani cât mai mare. Evident, aceasta depinde de ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră, orice sumă contează, orice gest înseamnă enorm. Spectacolul va fi realizat de tineri voluntari, care îşi doresc foarte mult să îi dea tânărului gălăţean încă o speranţă, un motiv în plus pentru a lupta.

Evenimentul va avea loc vineri, 14 august, începând cu ora 18,00, iar preţul unui bilet va fi de 10 lei. De asemenea, în sala de spectacol vor fi amplasate urne unde doritorii pot dona bani suplimentari.

Cei care nu pot ajunge la spectacol pot dona orice sumă de bani în continuare în ambele conturi deschise pe numele lui: RO12BRDE180SV55992111800 şi, în euro, RO06BRDE180SV00114411800, codul SWIFT al băncii fiind BRDEROBU.

Mulţumim din suflet Teatrului Dramatic „Fani Tardini” şi magazinului „Carrefour” pentru ajutorul oferit, dar şi celor care au donat până acum pentru Costel.

Citit 7398 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 20:38

5 comentarii

 • postat de Cris Joi, 13 August 2015 14:36 89.122.124.*** Link la comentariu
  0
  0

  Am recitit art si am vazut ca s-a optat ptr un tratament experimental... nu stiu daca merge sa obtineti fonduri prin Minister... dar incercati totusi

  Raportează
 • postat de Cris Joi, 13 August 2015 14:29 89.122.124.*** Link la comentariu
  0
  0

  In Romania trebuie sa lupti cu dintii pentru viata ta. Sau a celui de langa tine. Am trecut si noi prin asta si... multumim lui Dumnezeu ..e bine.
  Trebuie sa mergeti la DSP- are spatiul in Spitalul Judetean la parter, intrarea pe la vizite, cladirea din fata , in stanga- sa va coordoneze de acolo. Spuneti ca este nevoie de transplant, de la donator neinrudit si o sa va spuna ce sa faceti.
  Or sa va dea niste formulare care trebuiesc completate de catre medicul curant care trebuie sa recomande transplantul si care sa faca mentiunea ca nu are donator inrudit( ptr care se fac transplante in tara).
  Dupa ce se completeaza fisele primite, se intocmeste un dosar care va fi supervizat de catre comisia de transplant -( noi am fost in Bucuresti), va intoarceti la DSP cu fisele completate de fiecare specialitate( noi am si platit ca sa mearga mai repede), apoi DSP va solicita 3 oferte de la 3 clinici( noi am sondat singuri terenul,am cautat clinici, am transmis mail-uri, am solicitat oferte etc), am facut rost de 3 oferte pe care le-am atasat la dosar, ca sa castigam timp).Inteleg ca deja ati dezvoltat o relatie cu o unitate sanitara din alta tara. Atunci gasiti alte 2 oferte sub pretul ei.
  E foarte important sa va stabiliti prioritati si sa le respectati intocmai. Nu renuntati sub nici o forma. Puteti pierde batalii dar nu si razboiul.
  De asemenea, este in Romania ARIL- Asocoatia Romana impotriva Leucemie- o gasiti pe internet, puteti cere ajutor si coordonare de la presedinta acesteia -care daca nu ma insel a avut aceeasi boala si care a trecut greu, dar a trecut- are peste 10 ani de la transplant. Stiu sigur ca are relatii cu spitalele din Italia, dansa facandu-ne rost de o oferta de la o clinica din Italia.
  Daca aveti nevoie de ajutor in lupta cu birocratia ... si o sa aveti... apelati la ONG care sa faca lobby ptr cazul dumneavoastra la Minister. Nu mai tin minte cum se numeste dar stiu sigur ca este un ONG in Bucuresti focusta pe aceste probleme.
  La noi nu a mers cu mass-media... poate o sa ai mai mult noroc. Pentru ca asta iti trebuie. Si oameni de calitate langa tine.

  Raportează
 • postat de Cristi Miercuri, 12 August 2015 22:24 5.13.221.*** Link la comentariu
  0
  3

  Il cunosc personal pe baiat, ochii aia spun totul despre el. Este un copil deosebit. Maica-sa plange in continuu, taica-su la fel, sora-sa la fel. Parinti sunt tot parinti, sufera alaturi de tine. Dar mie Costel imi spunea ca pe el nu-l ajuta plansul asta asta. Vrea actiune. Vrea speranta. Vrea sa se faca bine. Costele, sanatate maxima, tata !

  Raportează
 • postat de MARIA Vineri, 07 August 2015 17:10 5.13.223.*** Link la comentariu
  0
  5

  Copile,hai sa-i radem morții în nas!

  Raportează
 • postat de Lucia Miercuri, 05 August 2015 17:02 68.52.240.*** Link la comentariu
  0
  5

  Un cont pentru donații in $ de peste ocean?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.