Restituirea taxelor auto, mai simplă

Restituirea taxelor auto, mai simplă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
4 comentarii

Modalitatea de restituire a taxelor auto a devenit mult mai uşoară, ANAF simplificând în acest sens procedurile, informează un comunicat remis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi. "Restituirea taxelor auto se va face doar în baza cererii de restituire în care se înscriu, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului şi datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei auto, solicitantul nemaitrebuind să anexeze la cerere niciun alt document. Dispoziţiile de mai sus se aplică şi cererilor aflate în curs de soluţionare la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 25 din 29 martie 2018 (Monitorul Oficial nr. 291 din 30 martie 2018)", precizează comunicatul citat.

Astfel, nu vor mai fi necesare dovada plăţii, copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare. Organul fiscal  va verifica, în baza de date deținută sau la care are acces plata efectuată de către contribuabil.

Anterior, la cererea de restituire se anexau, în original sau în copie, documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Citit 4547 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2018 00:21

4 comentarii

 • postat de Florin Joi, 19 Aprilie 2018 21:32 5.15.220.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cerere depusa în nov. 2017...nici acum nu au fost restituit banii. Care o fi ordinea?

  Raportează
 • postat de X Miercuri, 18 Aprilie 2018 15:32 213.233.103.*** Link la comentariu
  0
  1

  @Goe - Bucuresti sect.2 - sunt mai multe persoane care au primit banii !

  Raportează
 • postat de Ecologistul X Miercuri, 18 Aprilie 2018 12:39 81.12.149.*** Link la comentariu
  5
  2

  O TAXĂ de POLUARE pentru masinile vechi trebuie platită, dacă e să fim corecţi.
  Dar Guvernul PSD+ALDE se dovedeşte încă odată ineficient prin faptul că această măsură populistă de a elimina taxele de timbru auto a atras numeroase rable pe drumurile publice de care ne lovim mereu si ingreunează traficul auto şi produc destule accidente. Ca să nu mai vorbim de multă birocraţie cu restituirea acestor taxe, timp pierdut şi de altă gaură la Buget. Oricum o nouă taxă de poluare se va introduce din nou, dar probabil aceasta o va deconta următorul Guvern.
  Aşa este la noi, ne dăm cu stângu în dreptu!

  Raportează
 • postat de Goe Miercuri, 18 Aprilie 2018 06:02 5.13.175.*** Link la comentariu
  0
  9

  De curiozitate, s-a facut vreo restituire benevola dupa intrarea in vigoare a ordonantei si a normelor? S-au facut 4 luni de la aprobarea normelor, termeniul pentru plata pentru cei care aveau deja decizie de restituire. Cand se vor face platile???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.