Riscurile mari apar în intersecţiile mici
Foto: Mariana Constandache

Riscurile mari apar în intersecţiile mici
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Două intersecţii, ambele pe o stradă cu sens unic, sunt locurile unde s-au înregistrat numeroase evenimente rutiere grave, având drept cauză unică neacordarea de prioritate. Aţi ghicit, este vorba despre intersecţiile străzii Nicolae Bălcescu cu Eroilor şi, respectiv, cu strada Gării, la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Paradoxal, în ambele locuri sunt treceri de pietoni, deci atenţia şoferilor ar trebui să fie dublă la asigurare şi la adaptarea vitezei, şi semafoare în cazul intersecţiei cu Eroilor. Şi totuşi, în multe cazuri, la evenimentele rutiere soldate cu răniţi şi importante pagube materiale a fost invocată, adeseori, lipsa de vizibilitate, dar şi comportamentul pietonilor care sar în ultima clipă pe trecere. Bunăoară, astfel de situaţii sunt frecvent întâlnite în intersecţia cu Gării, delimitată de trei marcaje pietonale, flancate, nepermis de des, de maşini parcate până în gura dungilor de vopsea. În atare situaţie, este greu de observat un pieton care se hotărăşte să treacă în ultima clipă şi apare de după o maşină parcată, chiar în faţa unui şofer care, să zicem, vine dinspre Carnabel. Tot cu lipsa de vizibilitate se pot confrunta şi cei care vin de pe Bălcescu, spre centru. Probabilitatea impactului cu maşini care vin dinspre Carnabel este mare, şi asta tot din pricina vehiculelor parcate prea aproape de intersecţie.

"Ar trebui ca poliţia să stea mai mult aici, pentru că au fost multe accidente. Sunt prea multe maşini parcate. Şoferii vin cu viteză dinspre Domnească sau pe Bălcescu, dinspre Basarabiei, chiar dacă se asigură nu au vizibilitate suficientă şi gata. Şi poate n-ar strica să pună nişte semafoare intermitente pentru pietoni", este de părere un gălăţean care locuieşte pe strada Gării.

Citit 6740 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.