Riscurile mari apar în intersecţiile mici

Riscurile mari apar în intersecţiile mici

Mariana Constandache
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

Două intersecţii, ambele pe o stradă cu sens unic, sunt locurile unde s-au înregistrat numeroase evenimente rutiere grave, având drept cauză unică neacordarea de prioritate. Aţi ghicit, este vorba despre intersecţiile străzii Nicolae Bălcescu cu Eroilor şi, respectiv, cu strada Gării, la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Paradoxal, în ambele locuri sunt treceri de pietoni, deci atenţia şoferilor ar trebui să fie dublă la asigurare şi la adaptarea vitezei, şi semafoare în cazul intersecţiei cu Eroilor. Şi totuşi, în multe cazuri, la evenimentele rutiere soldate cu răniţi şi importante pagube materiale a fost invocată, adeseori, lipsa de vizibilitate, dar şi comportamentul pietonilor care sar în ultima clipă pe trecere. Bunăoară, astfel de situaţii sunt frecvent întâlnite în intersecţia cu Gării, delimitată de trei marcaje pietonale, flancate, nepermis de des, de maşini parcate până în gura dungilor de vopsea. În atare situaţie, este greu de observat un pieton care se hotărăşte să treacă în ultima clipă şi apare de după o maşină parcată, chiar în faţa unui şofer care, să zicem, vine dinspre Carnabel. Tot cu lipsa de vizibilitate se pot confrunta şi cei care vin de pe Bălcescu, spre centru. Probabilitatea impactului cu maşini care vin dinspre Carnabel este mare, şi asta tot din pricina vehiculelor parcate prea aproape de intersecţie.

"Ar trebui ca poliţia să stea mai mult aici, pentru că au fost multe accidente. Sunt prea multe maşini parcate. Şoferii vin cu viteză dinspre Domnească sau pe Bălcescu, dinspre Basarabiei, chiar dacă se asigură nu au vizibilitate suficientă şi gata. Şi poate n-ar strica să pună nişte semafoare intermitente pentru pietoni", este de părere un gălăţean care locuieşte pe strada Gării.

Citit 5717 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 00:38

3 comentarii

 • postat de Nikolas Joi, 17 Mai 2018 09:26 5.13.139.*** Link la comentariu
  1
  3

  Avem baterii de garaje=nu avem locuri de parcare=avem banda1 ocupată pana in intersecție=trotuare pline de mașini=trafic dificil și periculos..
  Prioritatea nr.1; demolați bateriile de garaje +construirea de parcări!

  Raportează
 • postat de Costi Luni, 14 Mai 2018 13:29 95.77.96.*** Link la comentariu
  0
  10

  De ce nu se dau macar amenzi? Soferii ar trebui sa stie ca anul trecut 2 soferi au raspuns penal pentru omor din culpa, din cauza masinilor parcate pe/langa trecerea de pietoni si care au dus la accident cu victima din cauza lipsei de vizibilitate.

  Raportează
 • postat de Adrian Luni, 14 Mai 2018 12:16 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  36

  Politia Locala nu isi face treaba. Le este frica de sefi. Intersectia Eroilor cu Domneasca e criminala. Masini parcate pana in buza strazii Domneasca. Cand stai la semafor stai cu jumatate de masina pe banda celor care vin din sens opus. Anormal asa ceva. Cateodata nici pietonii nu au loc sa treaca pe zebra. Trist. Si ata se intampla in fata Primariei Municipiului Galati si langa sediul PSD, farul Romaniei. Nu avem scapare. Singura solutie este aplicarea legii. Insa cine sa o aplice, cand stau cu teama in fund, ca te cheama sefu si te ia la rost ca ai amendat un pui de PSDist? Este foarte, foarte trista situatia unde suntem. Domnule primar, pricepe odata ca numai cu amenzi se poate face ordine in oras. Te plangi ca taie lumea scaunele din troleibuze. Dar mata ai lucrat putin la preventie? Te-ai gandit vreodata cum poti preintampina astfel de derapaje. Ce om normal umbla cu cutit la el sau cutter in mijloacele de transport in cumun??? Nici nu vreau sa ma gandesc daca ar fi iesit un scandal, cum s-ar fi terminat. Va vand un pont domnule primar. Amendand needucatii ce au napadit orasul, usturandu-i la buzunare, usor, usor cand vor fi cu progeniturile in masina vor zice: "aici nu mai las masina, ca pot lua amenda". Progenitura isi aude tatal/mama, ca ia amenda. Cum se va comporta el cand va creste mare? Va umbla cu cutitul la el sau va zice parchez regulamentar ca iau amenda. Daca marlania nu e amendata si educata, viitorul nu se va schimba. Vom ramane un oras de babuini. Este foarte simplu. Copilul meu de 12 ani, imi zice, ala de ce a trecut pe rosu, ba o linie continua si nu e voie, sau sa imi tin banda sau ala de ce a parcat pe banda 1. El cand va lua permisul peste 6-7 ani, cum credeti ca va conduce, vazand la mine ca incerc sa respect legea? Si nu e mult. Sunt 1-2 mandate d'ale dvs domnule primar. Cati nu sunt care au copii de 13-15 ani, care vor lua permisul in 6-7 ani. E foarte putin timp. Asa ne civilizam. Nu stand in coate, scortos la birou. Sufleca camasa aia si treci la treaba. Lasa "frezoanele". Esti omul ales de cetateni sa faci treaba. O luam razna in orasul asta de babuini.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.