Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
17 comentarii

Pe două sau pe patru roţi, gălăţenii şi brăilenii au plecat astăzi la Bucureşti pentru a cere nu doar autostradă pentru Moldova, ci infrastructura necesară care să ne lege nu doar de România ci de întreaga Europă!
O parte dintre participanţii la acest marş auto de amploare şi-au dat întâlnire, în această dimineaţă, în parcarea de la Sala Sporturilor, de unde au pornit către Tecuci – Tişiţa, şi de acolo spre Bucureşti. Iată ce gânduri îi mânau către Capitală:
„Singurul motiv pentru care merg astăzi la Bucureşti este acela că îmi doresc să avem şi noi, Galaţiul şi Brăila, autostradă! Cred că merităm pentru că şi noi suntem contribuabili, nu doar Bucureştiul, Constanţa sau Braşovul! Am o mică afacere şi în fiecare zi mă lovesc de probleme din cauza drumurilor, a costurilor care cresc, a maşinii se distruge! Autostrada este primul pas, va aduce alte investiţii în Galaţi şi Brăila!”, ne-a declarat Viorel Ocheanu.
„Suntem solidari şi am răspuns apelului celor de la Iaşi. Avem cu toţii nevoie de mobilităţi care înseamnă autostrăzi, un aeroport este vital! Va trebui să fim solidari ca să se mişte lucrurile. Mă aşteptam comunităţile să fie mişcate de prim-edilii lor, pentru că mobilităţile sunt lucruri esenţiale, care ţin de strategia de dezvoltare a ţării”, ne-a spus Lucian Căprariu, consilier local independent din Brăila.
„Da, mergem la Bucureşti să transmitem un mesaj: în ultimii 30 de ani judeţele din Moldova au fost contributoare nete la bugetul naţional, şi au primit bani mai puţini decât au dat! Trebuie să demareze proiecte de infrastructură şi aici. Întotdeauna dezvoltarea urmează infrastructura. Este nevoie de cele două autostrăzi prevăzute în Masterplanul european de transport, A7 şi A8, este nevoie pentru Galaţi şi Brăila de un aeroport”, ne-a declarat Gregor Teodorescu.
„Avem nevoie de autostrăzi, avem nevoie de ceva mai mult interes pentru a institui aici, la Galaţi, cea mai mare zonă metropolitană din ţară. Galaţiul, Brăila şi Măcinul ar putea avea undeva la 570.000 de locuitori şi altfel am cere autostradă în acele condiţii”, ne-a spus Marian Dumitru.
„Plecăm la Bucureşti nu ca să facem o plimbare de plăcere, ci pentru că vrem să transmitem un mesaj: ne dorim ca Moldova să aibă autostrăzi, să aibă infrastructură şi să se dezvolte! Cred că aceste demersuri civice adunate vor genera o mişcare!”, ne-a mărturisit Andreea Alexandrescu.
„Vrem autostradă! Dacă vă uitaţi în partea de vest, este toată harta înverzită numai de autostrăzi, când priveşti spre Moldova, nu e nimic! Aici este crâncen! Suntem rupţi nu de ţară, ci de Europa!”, a declarat unul dintre motocicliştii brăileni care s-au alăturat coloanei de maşini.

De ce vrea Moldova autostrăzi

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, astăzi se desfăşoară un amplu marș de protest motorizat, având ca destinație finală Palatul Victoria din București.
„Protestul este organizat de Asociațiile civice „Împreună pentru A8" și „Moldova vrea Autostradă" și își propune să forțeze Guvernul, Ministerul Transporturilor și Compania Naţională de Infrastructură Rutieră să pună în practică Masterplanul General de Transport al Românei, asumat și semnat, cu termene clare și deja de mult depășite, pentru construirea AUTOSTRĂZII CĂTRE EUROPA – autostrada A8, Iasi-Tg. Mureș și a autostrăzii NORD-SUD A7, pe ruta Ploiești-Suceava.
Autostrada A8 Iași-Tg Mureș este de importanță vitală pentru regiunea Moldovei, urmând să facă legătura cu Europa, și să permită investițiilor străine să treacă munții Carpați și mărfurilor din Moldova să ajungă mai rapid pe piața europeană.
Unde suntem acum? Nepăsarea, prostia și incompetența autorităților fac ca, deși s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8 încă de acum 11 ani, lucrurile să stea, în anul Centenarului, fix ca acum 11 ani.
Nu s-a mai mișcat absolut nimic! Dar nimic!
Termenul de recepție asumat pentru A8 trebuia sa fie 2019.
Același lucru și pentru A7, Ploiești-Suceava, pentru care nu s-a licitat nici măcar studiul de fezabilitate. Aici s-a stabilit recordul mondial de incompetență – licitația a fost amânată de 15 ori, în 6 ani!
O mai mare batjocură pentru o regiune cu 5 milioane de cetățeni români nu s-a mai pomenit.
Marșul nostru trebuie să-i facă să înțeleagă că răbdarea moldovenească s-a terminat. Nu mai acceptăm nici o amânare, am așteptat destul, inutil și păcăliți de promisiuni”, se arată în comunicatul de presă.

Citit 19437 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 10:26

17 comentarii

  • postat de tupeu Luni, 21 Mai 2018 16:29 5.13.190.*** Link la comentariu
    2
    2

    nici noi romanii nu avem autostrazi! dar uite ca nu ne plangem! dar ne milogim! e cam tot aia este! ne tot rugam de politicienii astia sa faca ceva si nu vor!

    Raportează
  • postat de Rudibravo1951 Luni, 21 Mai 2018 12:03 82.137.15.*** Link la comentariu
    4
    11

    Tovarăși dacă în Decembrie am fost foarte beți acum când doriți AUTOSTRADA in Moldova voastra dragă ori de trei ori: : :ori vă cărați din România. . Ori vă declarați OLTENI . . Ori la votare dați jos Partidul de Cumetrie Oltenească astea ne conduc din 1965 până azi 2018 și au dat publicității că au făcut un plan de guvernare până în anul 2040 și un pic Adică pe viață

    Raportează
  • postat de Hehe srl .. Duminică, 20 Mai 2018 18:28 108.245.201.*** Link la comentariu
    6
    5

    Asta e ...banc ???

    Raportează
  • postat de Romica Tanvuia Duminică, 20 Mai 2018 16:15 79.116.100.*** Link la comentariu
    6
    7

    Nu sunt "bai" cu tine ca n-am facut armata impreuna.
    Daca ai avea o minima curiozitate sa deachizi o harta si sa vezi ce autostrazi avem.in acest moment o sa vezi ca spre vest, cel mai apropiat punct de Iasi ca sa faci legatura cu o alta autostrada, e Turda.
    Daca ai sa te uiti mai bine o sa vezi ca pana acum, de la Ceausescu incoace nimeni n-a mai reusit sa construiasca un drum peste munti.
    Sunt in proiect sectoarele Ploiesti -Brasov si Pitesti -Sibiu dar cu sanse minime de finalizare in viitorul apropiat spre mediu. Cele doua sectoare sunt prioritare pentru ca leaga capitala de "vest".
    Cineva cu mintea la el isi poate imagina ca se va realiza traversarea Carpatilor Orientali inainte de realizarea cel putin a unuia dintre sectoarele mai inainte amintite?
    Realizati macar ce inseamna o autostrada care sa traverseze Carpatii? Ce costuri si cata munca implica? Cine s-o faca si cu ce bani?
    Si daca Moldova vrea autostrada spre vest ce legatura are cu Galatiul?
    Ca oricum am privi harta Galatiul e punct terminus care nici in 100 de ani n-o sa aiba autostrada. Singura optiune cat ce cat fezabila si realizabila e un drum expres pana in Slobozia. Si de acolo jonctiunea cu A2.

    Raportează
  • postat de viorel Duminică, 20 Mai 2018 15:50 188.24.222.*** Link la comentariu
    3
    9

    nu sa investit pe timpul lui nea nicu nu o sa se investeasca nici acum tara ne vrea prosrti si asta si suntem intr-o tara normala acesti conducatori nu existau asa ca singura solutie este plecarea din tara in aceasta tara nu exista VIITOR este o tara moarta si asa va ramane

    Raportează
  • postat de coxar Duminică, 20 Mai 2018 14:15 92.80.166.*** Link la comentariu
    2
    9

    Unde merge autostrada cerută, la Tișița ?
    Dacă trecea prin Galați sau Brăila, era o treabă

    Raportează
  • postat de Iancu Jianul Duminică, 20 Mai 2018 12:28 5.13.152.*** Link la comentariu
    3
    18

    Actionam? Eu am schimbat un bec (cu LED) pe scara, si nu am primit 1 LEU de la 5 familii, trebuiau doar sa mii puna in cutia postala! Nu leu-ul era relevant (2 pers mi-au platit cat pentru toata scara) ci atitudinea lasha, aroganta, da cine sunt eu sa-mi permit sa schimb un bec?!!! Lasa asociatia, care primeste deviz-uri de reparatii de la Apa-Canal si când le ceri nu le au... dar prostii platesc!

    Daca la nivel mic romanul are o mentalitate gresita, cum sa se intample fratilor la nivel mare altfel??

    Raportează
  • postat de Bai Tanvuiule Duminică, 20 Mai 2018 10:17 5.254.97.*** Link la comentariu
    20
    11

    Lumea vrea autostrada ca sa mearga in vest in Europa nu la Bucuresti !!
    Pricepi ?? (M-as mira).

    Raportează
  • postat de vader Duminică, 20 Mai 2018 08:50 213.233.90.*** Link la comentariu
    3
    22

    Vezi sa nu construiasca astia trei autostrazi, de frica voastra...treziti-va, dragilor. imi pare rau sa va dezamagesc, dar Moldova PUR SI SIMPLU NU EXISTA PENTRU EI. Daca alesii fiecarui judet din Moldova ar protesta si ar decreta autonomie (motivata de bataia de joc a hotilor din fruntea tarii, care nu au bagat in treizeci de ani un singur leu in Moldova),sa vedeti cum ar sari toti cu gura. si totusi, adevarul este acesta:MOLDOVA NU EXISTA PENTRU EI

    Raportează
  • postat de Romica Tanvuia Sâmbătă, 19 Mai 2018 22:12 79.116.100.*** Link la comentariu
    21
    33

    Cica coana Veorica deja a pus mana pe lopata sa vina sa inceapa autostrada.
    Iohanis urmareste cu atentie subiectul.
    Bai frate, cat de penibili sa fiti sa protestati pentru o autostrada care cel mai aproape va trece de Galati cam la 90 de km, adica pe la Tisita.
    Ca sa ajung la Bucuresti ce fac?
    Ma duc 100 de km si la Drajna ies in A2 sau fac un ocol ca sa ies pe la Tisita?

    Raportează
  • postat de marius Sâmbătă, 19 Mai 2018 20:49 188.24.216.*** Link la comentariu
    2
    43

    la stirile pro tv de la 19 nu s-a dat nimica despre protest,la prima tv nimica,la antena 1 ceva da scurt.i-a intetesat nunta regala din anglia,ii doare in cot de moldova si braila.

    Raportează
  • postat de Galatean Sâmbătă, 19 Mai 2018 19:31 188.24.238.*** Link la comentariu
    3
    44

    Cel mai rapid mod de a lega Galaţi - Brăila de UE este un Aeroport.

    Aeroportul Dunărea de Jos ar trebui construit urgent.
    Braşov îşi construieşte singur, fără ajutorul guvernului !!

    Noi ce aşteptăm ??? Tunelul pe sub Dunăre??? Sau alte aberaţii?

    Raportează
  • postat de Floricica Sâmbătă, 19 Mai 2018 16:43 109.103.173.*** Link la comentariu
    6
    47

    Problema este..sa vedem cu cine lucram acele autostrazi...cu tatuatii si cu cefa lata ? astia ar trebui sa puna mana la munci..sa vada cum se construieste si apoi sa ceara "piste de viteza" pentru BMW lor. Ei numai vor dar, sa puna mana la munca...ioc ! Cu astia nu mai face nimeni nicio autostrada ! Daca mergeti pe santierele unde se mai munceste la putinii km de autostrada, o sa vedeti doar oameni trecuti de 50 de ani care stau in soare si lucreaza...restul doar au pretentii, stau la ..pariuri si la pacanele si manevreaza...persoanele. Le doresc succes la proiectele de infrastructura .

    Raportează
  • postat de marius Sâmbătă, 19 Mai 2018 15:48 41.58.106.*** Link la comentariu
    5
    28

    ca de obicei,nimeni nu reactioneaza la asfel de proteste din pacate.in 2017 PSD,partidul cu progamul ala de guvernare minunat si perfect,a constuit zero kilometri de autostrada.PSD,alocatia pentru copii,face parte din programul vostru de guvernare ?

    Raportează
  • postat de manole jupanu Sâmbătă, 19 Mai 2018 15:32 86.124.206.*** Link la comentariu
    5
    35

    Penibil, in anul 2018, la exact 11 ani de la aderarea in UE, dorintele cele mai mari ale romanilor sunt: o autostrada si niste strazi asfaltate.. ce pretentii putem avea, la o economie prospera si salarii bine platite, ''bai'' fratilor, facebook-ul e plin de shareuri cu , strazi asfaltate si borduri, glumiti in 2018 va laudati cu asa ceva?!!!!!!!!

    Suntem in urma cu ani lumina, cu strazi carpite, cu alei neiluminate si lista poate continua. Iar cele 2 mari tabere, PNL SI PSD se bat in afirmatii care mai de care mai pompoase... oricare ar fi la conducere, aceleasi lucru ar fi. halal..

    Raportează
  • postat de Inflectra Sâmbătă, 19 Mai 2018 14:37 5.13.186.*** Link la comentariu
    3
    35

    Aveti o gramada de treaba....ii doare in fund de autostrada in general de tara asta.

    Raportează
  • postat de Which one Sâmbătă, 19 Mai 2018 13:58 100.101.19.*** Link la comentariu
    8
    35

    ... Am văzut traseele pentru care se "protestează" A7 și A8 nici una nu trece prin Brăila sau Galați? De ce să ieșim noi la protest? De ce să nu facă BR și GL zgomot pentru drumul express care se ne lege de A2?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.