Când şi cum intervine Poliţia Locală pentru maşinile abandonate

Când şi cum intervine Poliţia Locală pentru maşinile abandonate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Poliţia Locală Galaţi este abilitată să intervină, respectând prevederile Legii 421/2002 şi a HG 156/2003, în procesul de ridicare a autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public. Instituţia de ordine publică răspunde la toate sesizările şi de cele mai multe ori acestea vin prin intermediul locatarilor sau a asociaţiilor de proprietari.

Responsabilitatea Poliţiei Locale Galaţi este, într-o primă etapă de a notifica proprietarii, apoi se întocmeşte somaţie cu scrisoare recomandată, iar în final poliţiştii locali aplică sancţiuni contravenţionale proprietarilor care nu se conformează. Amenzile sunt de la 1.000 la 2.000 de lei.

Următorul pas, după verificarea listelor cu autoturisme posibil abandonate, Poliţia Locală comunică rezultatele din teren la Primăria Municipiului, pentru ridicarea vehiculelor care se încadrează în prevederile actelor normative menţionate.

Anul trecut, în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002, poliţiştii locali au acţionat pentru identificarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public sau privat al statului, precum şi pentru identificarea persoanelor fizice sau juridice care le deţin, întocmind documentaţia specifică pe care au înaintat-o către Primăria Municipiului Galaţi.

Pe parcursul anului 2017, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră, au verificat un număr de 473 de autoturisme. "Din totalul de 473 de maşini verificate, în cazul a patru dintre ele nu s-au confirmat reclamaţiile, respectiv acestea nu erau abandonate pe domeniul public", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma verificărilor din teren, au fost aplicate 439 de somaţii de ridicare a autoturismelor abandonate, fiind date şi 141 de notificări în cazul celor care nu au răspuns la somaţii. Trebuie precizat că 307 proprietari de autoturisme, care intră sub incidenţa Legii nr. 421/2002, şi-au ridicat maşinile fără continuarea procedurilor.

Citit 9482 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.