Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Proprietarii de autovehicule care au achitat fostele taxe auto la prima înmatriculare în România mai au doar trei luni la dispoziţie pentru a depune cererea pentru restituirea banilor plătiţi. Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.52/2017, termenul-limită pentru ca proprietarii să ceară înapoi banii achitați ca taxă specială, taxă pe poluare, taxă pentru emisiile poluante sau timbru de mediu este 31 august 2018. Depăşirea acestui termen înseamnă că banii respectivi nu vor mai putea fi recuperaţi pe cale administrativă. Recent, formularul cererii de restituire a fostelor taxe auto a fost simplificat, prin eliminarea obligației de a anexa la cererea de restituire a documentului doveditor al plății taxelor auto/timbrului de mediu, precum și a copiilor cărții de identitate a autovehiculului și a certificatului de înmatriculare.
OUG 52 prevede că restituirea fostelor taxe auto se face, în baza deciziilor emise de Fisc, astfel: pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule – în cursul anului 2018; pentru timbrul de mediu pentru autovehicule – în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

Citit 2267 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 00:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro