Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
3 comentarii

În urma restricţionării traficului pe strada Basarabiei, pe segmentul cuprins între Traian şi Domnească, din cauza lucrărilor de reabilitare, traficul în intersecţia de la Baia Comunală a devenit, cam la orice oră din zi, o provocare care nu poate fi evitată mai ales de cei ale căror drumuri trec neapărat pe şoseaua recent modernizată. Timpii de aşteptare la semafoare au crescut, ceea ce le-a dat unor conducători auto o idee: să ceară autorităţilor să le dea undă verde.

"Să pună semaforul de pe Traian, de la Baia Comunală, pe intermitent, aşa cum au făcut pe Domnească şi este foarte bine. Ne descurcăm noi cu prioritatea, că aşa stăm zeci de minute la coadă. Mai ales când ies şi maşinile de pe Gării care vor să facă dreapta în Traian, se face ambuteiaj la semaforul acela", ne-a semnalat un cititor care face naveta şi zilnic trece prin furcile caudine ale mersului pe Traian. 

Nu ştim dacă această solicitare va fi urmată de un demers al autorităţilor pentru fluidizarea traficului în acea zonă în sensul propus, mai ales dacă se ţine cont şi de cei care circulă totuşi pe Basarabiei şi trebuie să facă stânga, sau, după caz, dreapta, de pe Traian. Cu toate acestea, variante s-ar putea găsi, având în vedere că strada Traian a preluat grosul traficului, mai ales după ce străduţe adiacente au devenit şi ele şantiere, iar Coşbucul a devenit demult sufocat.

Citit 8146 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2018 23:33

3 comentarii

 • postat de miu Vineri, 27 Iulie 2018 09:06 80.97.203.*** Link la comentariu
  0
  22

  Tot gresit setat este si semaforul din intersectia Cosbuc-Basarabiei. Cei care vin dinspre cimitir si vor sa o faca la stanga pe Basarabiei nu au alocate secunde suficiente la semafor.

  Aceste deficiente s-ar regla usor daca cei care trebuie sa se ocupe cu asta si-ar face datoria, de la angajati nepotriviti pleaca multe probleme ale orasului.

  Raportează
 • postat de miu Vineri, 27 Iulie 2018 09:00 80.97.203.*** Link la comentariu
  0
  17

  Acest semafor este gresit conceput, intersectia se blocheaza din multe motive, toate derivand din semaforul gresit setat.

  Acolo avem o intersectie a doua strazi principale foarte circulate, una dintre ele avand si linie de tramvai, iar semaforul este ca pentru o intersectie mica, de cartier.

  Cei care trebuie sa se ocupe de acest aspect nu si-au facut datoria, daca ar fi monitorizat intersectia ar fi vazut care sunt problemele.

  Raportează
 • postat de CETATEANUL Vineri, 27 Iulie 2018 08:40 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  25

  Deja au fost cateva accidente , cu semaforul existent...Trec masinile, cand deja este semaforul verde pentru pietoni.
  Despre ce priritate spuneti ca veti acorda, la mica intelegere, de nu mai stie APOI omul ce sa faca?
  Locuiesc in zona, si intr-o zi , cand in mod regulamentar, la culoarea verde a semaforului traversam impreuna cu o doamna cu un copil in brate , un sofer cu boxele date la refuz , pur si simplu a trecut ,... numai un pas repede inapoi, a facut sa nu fim spulberate. .Despre ce interminente si prioritate vorbiti?..
  Mai mult , in zona s-au aciuit niste taxiuri. Nu stiu ,daca au autorizatie pe acest segment de strada, dar un lucru stiu sigur, te trezesti ca sunt in mare graba, dupa clienti , ignorand si cele mai elementare reguli de circulatie.Politia tace , probabil nu a trecut pe acolo nicipodata . I-a intrebat cineva,daca sunt in regula cu autorizatia .?.Si acestia ingreuneaza traficul in zona, apropo de cozi ...
  Noaptea , mai ales, acum vara , cand , avem ferestrele deschise , muzica din plin si vorbe cat mai "deocheate'.Un wc amplasat direct pe trotuar ,nefolosit corespunzator, lasa sa se prelinga pe trotuar urina . imbibata in asfalt , la temperaturi acestea de vara. degaja un miros asijderea.Unde sunt functionarii responsabili cu protectia mediului si sanatatea publlica.? Cine a avut acesta idee grozava sa amplaseze pe troturul, pe care circula pietonii ? Probabil, domnii patronii din spatele firmelor de taxi au avut destule relatii ca sa amplaseze acet WC pentru satisfacerea nevoilor propriilor angajati in detrimental unui cartier catalogat la impozitare ca zona centrala , si platim impozite pe masura asa zisei zona de centru!...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.