Cu radarele marcate și semnalizate, la Curtea Constituțională

Cu radarele marcate și semnalizate, la Curtea Constituțională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea care prevede ca radarele Poliției Rutiere să fie amplasate doar pe mașini marcate, poziționate vizibil și semnalizate cu panouri afişate cu 500 - 1.000 de metri înainte.

Șeful statului afirmă, în sesizarea de neconstituționalitate, că dacă legea va intra în vigoare Poliția se va afla „în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile și atribuțiile prevăzute de lege”, informează Hotnews.

Sesizarea vine după ce Camera Deputaților a votat, la începutului lunii iulie, în calitate de for decizional, proiectul de lege de modificare a Codului Rutier care obligă polițiștii rutieri să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate înainte cu 500-1.000 de metri înainte în localitate și 2 - 4 km în afara localității.

„Ca o consecință, conducătorii auto ar putea înțelege că pe segmentele de drum fără panouri de avertisment pot depăși viteza legală fără a fi sancționați. Drept urmare, aplicarea legislației rutiere în ceea ce privește viteza de circulație pe drumurile publice va fi lipsită de componenta sancțiunii și se va îndepărta de la scopul ei, anume acela de a proteja viața și integritatea corporală a tuturor participanților la trafic”, argumentează Klaus Iohannis, în sesizarea de neconstituționalitate.

Citit 5324 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Iulie 2018 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.