Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea care prevede ca radarele Poliției Rutiere să fie amplasate doar pe mașini marcate, poziționate vizibil și semnalizate cu panouri afişate cu 500 - 1.000 de metri înainte.

Șeful statului afirmă, în sesizarea de neconstituționalitate, că dacă legea va intra în vigoare Poliția se va afla „în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile și atribuțiile prevăzute de lege”, informează Hotnews.

Sesizarea vine după ce Camera Deputaților a votat, la începutului lunii iulie, în calitate de for decizional, proiectul de lege de modificare a Codului Rutier care obligă polițiștii rutieri să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate înainte cu 500-1.000 de metri înainte în localitate și 2 - 4 km în afara localității.

„Ca o consecință, conducătorii auto ar putea înțelege că pe segmentele de drum fără panouri de avertisment pot depăși viteza legală fără a fi sancționați. Drept urmare, aplicarea legislației rutiere în ceea ce privește viteza de circulație pe drumurile publice va fi lipsită de componenta sancțiunii și se va îndepărta de la scopul ei, anume acela de a proteja viața și integritatea corporală a tuturor participanților la trafic”, argumentează Klaus Iohannis, în sesizarea de neconstituționalitate.

Citit 2592 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Iulie 2018 22:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro