S-a mărit termenul de plată al amenzii pe jumătate

S-a mărit termenul de plată al amenzii pe jumătate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Veste bună pentru şoferii şi nu numai care vor fi amendaţi de acum înainte. Ei nu vor mai trebui să se grăbească să achite amenzile în termen de 48 de ore, pentru a beneficia de reducerea la jumătate a sancţiunii, ci vor avea la dispoziţie 15 zile.

"Prezenta lege reglementează măsuri pentru facilitarea achitării amenzilor contravenţionale, prin constituirea unui cont unic de plată şi simplificarea procedurilor de urmărire a încasării amenzilor. Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal", se arată în legea adoptată, decizional, de Camera Deputaţilor, pe 27 iunie, şi promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

Aşa cum mai reiese din expunere, la Trezorereria Statului va fi deschis un cont unic pentru încasarea amenzilor contravenţionale. De asemenea, "se reglementează obligaţia utilizării unei serii de evidenţă unică a proceselor-verbale de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, denumit în continuare proces-verbal de contravenţie, se instituie titlul de creanţă electronic, cuprinzând datele din procesul-verbal de contravenţie, stabilite de prezenta lege, şi se constituie sistemul informatic de gestionare a titlurilor de creanţă electronice".

Citit 7979 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.