Atenţie, şoferi! Se închide traficul pe încă un tronson al străzii Basarabiei. 14 luni

Atenţie, şoferi! Se închide traficul pe încă un tronson al străzii Basarabiei. 14 luni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, începând de joi, 6 septembrie 2018, se va închide circulaţia un al treilea tronson al străzii Basarabiei, cuprins între arterele Domnească şi Grădina Veche. Restricţia se adaugă celor două deja existente pe segmentele strada Traian - strada Grădina Veche, strada Domnească - strada Mihai Bravu.

Închiderea traficului este necesară pentru buna desfăşurare a unor noi lucrări de modernizare a străzii Basarabiei, în cadrul amplului proiect ”Reabilitarea infrastructurii de transport inclusiv viaducte axa Est - Vest, intrări în Galaţi”, demarat pe 7 iunie 2018. Conform proiectului, artera va beneficia de: refacerea sistemului rutier pe partea carosabilă pe toată lăţimea străzii, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecţiilor, asigurarea scurgerii apelor prin guri de scurgere racordate la reţeaua de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare, refacerea branşamentelor şi a subtraversărilor, desfiinţarea liniilor de tramvai şi realizarea instalaţiilor electrice pentru extinderea reţelei de troleibuze.

Potrivit municipalităţii, până acum echipele au intervenit pentru înlocuirea reţelelor de apă şi pentru realizarea unui tronson de canalizare între strada Domnească şi strada Mihai Bravu.

Pe segmentul pe care se va închide circulaţia de joi, 6 septembrie 2018, se va face o reţea provizorie pentru furnizarea apei potabile către cetăţenii din zonă, pentru a nu afecta consumatorii pe perioada desfăşurării lucrărilor. Pe toate segmentele menţionate, se lucrează şi la reţeaua electrică.

Conform Primăriei, durata proiectului este de 14 luni, iar lucrările, în valoare totală de 14,1 milioane de lei cu TVA, sunt executate de Asocierea Tancrad SRL şi Lemacons SRL.

Citit 8136 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.