1.400 de şoferi, făcuţi pietoni în trei zile

1.400 de şoferi, făcuţi pietoni în trei zile
Curăţenie în trafic, cu amenzi şi dosare penale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mii de amenzi şi peste 1.400 de permise de conducere reţinute, alături de alte câteva sute de certificate de înmatriculare, reprezintă bilanţul a doar trei zile de muncă a poliţiştilor rutieri din toată ţara. Alături de ei, colegii de la ordine publică au intervenit la aproape zece mii de evenimente, aplicând amenzi de ordinul milioanelor de lei.

Sfârşit de vară extrem de încărcat pentru poliţişti, dar şi neplăcut pentru cei care din ignoranţă sau rea voinţă au încălcat, în orice fel, legea. În această perioadă, zilnic, peste 4.000 de patrule de poliţişti sunt la datorie în toată ţara.

În primele trei zile ale acestei săptămâni, aproape zece mii de evenimente au solicitat prezenţa poliţiştilor pentru aplanare, o majoritate covârşitoare, de peste 8.000, fiind sesizată prin 112. În urma intervenţiilor, poliţiştii au constatat peste 2.500 de infracţiuni pentru care au demarat anchete. Doar 335 dintre autorii acestor fapte au fost prinşi în flagrant, restul făcând acum obiectul investigaţiilor. În 133 de cazuri, a fost necesară solicitarea luării unor măsuri preventive faţă de infractori violenţi, recidivişti sau în privinţa cărora exista riscul să fugă.

Valoarea totală a celor peste 26.000 de amenzi aplicate, pentru tot felul de nereguli, de la tulburarea liniştii publice, la activităţi comerciale ilicite, până la abaterile de la Codul Rutier a fost una uriaşă. Peste 7.700.000 de lei ar trebui să ajungă la bugetul de stat de la cei amendaţi în cursul celor trei zile.

Nereguli pe şosele

O parte semnificativă a neregulilor constatate privesc regimul circulaţiei pe drumurile publice, zonă unde poliţiştii au înroşit procesele verbale. 340 de situaţii constatate în trafic au avut conotaţii infracţionale, cele mai multe vizând conducerea de vehicule fără permis sau şofatul sub influenţa alcoolului. 1.427 de şoferi au lăsat permisele de conducere la locul întâlnirii cu echipajele rutiere, în peste 500 de cazuri agenţii considerând că se impune şi reţinerea certificatelor de înmatriculare ale vehiculelor.

Citit 3319 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2018 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.