Guvernul vrea să amâne rambursarea taxei auto

Guvernul vrea să amâne rambursarea taxei auto
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul vrea să prelungească până pe 30 iunie 2019 perioada de restituire a fostelor taxe auto (taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante) şi a timbrului de mediu, potrivit unui proiect de act normativ pus marți în dezbatere. Pentru cele dintâi, data-limită pentru restituirea banilor era la finele acestui an.

Prelungirea e cuprinsă în proiectul de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, pus în dezbatere marți de Ministerul Finanțelor și care, potrivit declarațiilor ministrului de resort, va fi adoptat până la finele acestui an, aplicându-se cel mai târziu de la 1 ianuarie anul viitor, informează avocatnet.ro.

Conform proiectului, noile perioade de restituire vor fi următoarele: 1 ianuarie 2018 - 30 iunie 2019 - pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (actualmente, perioada de restituire se termină la finele acestei luni); 1 septembrie 2018 - 30 iunie 2019 - pentru timbrul de mediu (actualmente, termenul-limită era sfârşitul lunii martie 2019).

Pentru a se aplica, proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Citit 6212 ori Ultima modificare Duminică, 23 Decembrie 2018 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.