Zece la sută din maşinile vechi sunt bombe pe roţi

Zece la sută din maşinile vechi sunt bombe pe roţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Zece la sută din maşinile vechi sunt bombe pe roţi este concluzia la care au ajuns inspectorii Registrului Auto Român (RAR) şi poliţiştii rutieri, după ce au oprit în traficul din judeţul Galaţi acele maşini care prezentau semne că nu îndeplinesc condiţiile optime de a circula în siguranţă pe şosele. Mai exact, potrivit datelor oficiale furnizate de RAR, dintre cele 1.396 de vehicule trase pe dreapta şi verificate anul trecut, 178 prezentau pericol iminent de accident, din cauza defecţiunilor grave. O majoritate de aproape 75 la sută era, potrivit specialiştilor, neconformă standardelor optime. Puţin peste un procent din totalul maşinilor prezenta probleme legate de inspecţia tehnică periodică, având ITP fals, expirat sau anulat.

"Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate, precum şi la sistemele de frânare şi direcţie", se arată în constatările RAR.

În urma controalelor, în anul 2018 au fost aplicate, în Galaţi, 152 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 577 de certificate de înmatriculare şi reţinute 108 permise de conducere. La nivel naţional,au fost verificate aproape 68.000 de vehicule, circa jumătate fiind declarate neconforme, iar 3.500 dintre acestea prezentau pericol iminent de accidente.

Citit 3833 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.