Maşinile Tesla primesc YouTube şi Netflix

Maşinile Tesla primesc YouTube şi Netflix
Gadgeturi pe roţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Maşinile Tesla sunt maşini foarte performante, adevărate „gadgeturi pe roţi”, touchscreenul central oferind acces la funcţii imposibile pe alte maşini. După ascunderea anumitor funcţii în tot felul de meniuri speciale şi posibilitatea de a rula jocuri video pe consola centrală, Elon Musk, CEO-ul companiei, a anunţat că vehiculele Tesla vor primi în curând aplicaţiile YouTube şi Netflix pentru vizionarea de clipuri video la volan.

Elon Musk a făcut acest anunţ pe contul său de Twitter. Acesta spune că cele două aplicaţii video vor putea fi folosite exclusiv atunci când maşina este parcată, probabil pentru a nu pune în pericol siguranţa şoferului şi a pasagerilor, care ar putea fi distraşi dacă clipurile ar rula în timpul mersului. De asemenea, jocurile video disponibile pe maşinile Tesla pot fi rulate doar atunci când maşina este staţionară şi pusă în modul „parcare”.

Un alt detaliu pe care Musk a ţinut să îl menţioneze este faptul că experienţa de vizionare a unui film într-o maşină Tesla va fi foarte „imersivă”, întrucât scaunele maşinilor companiei sunt foarte confortabile, iar sistemul audio oferă sunet surround. Ar mai putea fi menţionat probabil şi aerul condiţionat. Desigur, toate aceste funcţii vor consuma din aceeaşi baterie pe care maşina o foloseşte pentru a alimenta motoarele electrice, ceea ce înseamnă că probabil nu veţi dori să vă uitaţi toată ziua la filme în maşină dacă nu sunteţi foarte aproape de o staţie de încărcare.

Probabil că toate aceste capabilităţi precum rularea de jocuri şi streamingul de clipuri video sunt integrate încă de pe acum pentru a pregăti platforma software a maşinii cu diverse opţiuni de entertainment pentru momentul în care funcţia Autopilot va deveni complet autonomă. Momentan, maşinile Tesla pot conduce singure pe anumite porţiuni de drum şi pe autostrăzi, însă este în continuare necesară ţinerea mâinilor pe volan şi capacitatea de a prelua controlul rapid în cazul unei probleme.

În urmă cu câţiva ani, un şofer a murit la bordul unei maşini Tesla setată pe autostradă pe pilot automat în timp ce se uita la un film pe un player de DVD-uri. Se pare că acesta a ignorat avertismentele maşinii şi nu a preluat controlul la timp, ajungând într-o coliziune cu un camion. Până când sistemul automat nu poate reacţiona în astfel de situaţii în deplină siguranţă, probabil că posibilitatea de redare video în timpul mersului nu va fi posibilă folosind software-ul oficial de la Tesla.

Sursa: go4it.ro

Citit 4082 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.