Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
7 comentarii

În urma tragediei rutiere de luni, 26 august, petrecută la Şendreni, Poliţia Rutieră a aprobat propunerea celor de la Drumuri Naţionale de modificare a intersecţiei. Resistematizarea s-a făcut după o serie de idei emise în spaţiul public şi propuse autorităţilor încă de acum cinci ani. Viteza va fi, şi ea, limitată. 

Numeroasele evenimente rutiere, unele deosebit de grave, petrecute la intersecţia drumurilor naţionale 25 şi 2B, la intrarea în Şendreni, au dus, în cele din urmă, la adoptarea de măsuri privind creşterea gradului de siguranţă în traficul din zonă. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale au cerut Poliţiei, după tragedia de luni, 26 august, să aprobe una dintre puţinele soluţii viabile care puteau fi aplicate în zonă, iar avizul favorabil a fost pus în aplicare vineri, 30 august.

Practic, resistematizarea urmează ideile propuse încă de acum cinci ani de inginerul gălăţean Mihai Popa, idei propuse atât autorităţilor competente, şi promovate în rânduri repetate în paginile "Vieţii libere". Măsurile aprobate constau în repoziţionarea balizelor pe DN 25, pe sensul dinspre Tecuci, astfel încât sensul de deplasare către Galaţi să fie deviat mai mult spre DN 2B, drum cu prioritate. Asta îi va obliga şi mai mult pe şoferi să oprească pentru a se asigura şi le va asigura o vizibilitate mai bună. 

"Practic, traficul dinspre Tecuci este dirijat mai mult spre bisectoarea curbei, pentru că cele mai multe accidente au fost pe acest sens, dinspre Tecuci spre Galaţi. Suplimentar, se vor monta şi mai multe indicatoare. Este cam singura măsură pe care o putem lua în condiţiile date. Sperăm ca, şi cu ajutorul Poliţiei Rutiere, care ne-a dat tot concursul, să facem ceva cu rezultate bune", ne-a declarat  ing. Petru Tudorache, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Galaţi.

Se restricţionează viteza

Poliţia Rutieră a aprobat planurile de resistematizare cu o serie de condiţii suplimentare, care vizează inclusiv modificarea regimului de viteză pe segmentul respectiv. "Suplimentar faţă de propunerea Secţiei Drumuri Naţionale Galaţi, Serviciul Rutier Galaţi a solicitat impunerea limitării de viteză la 30 km/h, montarea, în zonă, de panouri de avertizare pentru prevenirea accidentelor rutiere, montarea dispozitivelor rezonatoare, cât şi iluminarea corespunzătoare a intersecţiei", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. În perioada următoare, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în zonă pentru a monitoriza traficul şi a-i obişnui pe şoferi cu noile reguli.

Citit 13437 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:50

7 comentarii

 • postat de Pentru tecucean Joi, 05 Septembrie 2019 22:26 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  1

  Pentru Tecucean....eu zic ca sa stai linistit cu radare si toate alea..ca daca se respecta viteza legala si mergi la timisoara sau sibiu sau chiar la mare nu mai ajungi decat peste 3 zile. Legile sunt facute ca sa le incalci sa te poata amenda sa pape si ei ceva. Daca altii nu stiu sa conduca sau nu respecta regulile si mor e treaba lor dar nu bagati pe toti acuma in ceva ca nu stiu altii sa conduca. Si-a asumat riscul si a murit. Problema lor. Cei care conduc chiar si cu o anume viteza dar corect si respecta nu mor. Unde mai e placerea de a conduce daca mergem bara la bara sau stam de frica camerelor? Radarul trebuie sa fie pe masina de politie nu pe camere.

  Raportează
 • postat de Tecucean Duminică, 01 Septembrie 2019 18:26 79.116.96.*** Link la comentariu
  1
  2

  Dle George eu sunt sătul să merg cât de cât spre decent, cu 50-59 chiar 69 km /h care nu vreau să îi depășesc în ruptul capului...

  Ştii ce fel este să te depaşească mulţi cu 80-90km/h în localitate ???

  De prins îi prind puţini, pentru că au staţii, au Waze, îşi dau flash-uri....

  Prind pe amărâţi mereu şi rar pe vitezomani.


  Radar fix în orice sat, localitate, oraş şi
  amendă peste 59km/h

  dar nu se vrea efectiv pentru că parlamentarii şi primarii sunt vitezomani şi restul.

  Lasă să fie morţi. Asta e România.

  Raportează
 • postat de vlaico Sâmbătă, 31 August 2019 15:38 5.13.184.*** Link la comentariu
  2
  15

  Eu aș propune chiar să se coboare din mașină și să se împingă până se trece de intersecție. Trist dar adevărat. Orice limitare de viteză chiar și dungă continuă dublă, vezi ieșirea din Baldovinești către Brăila , sau centura Galațiului nu poate să impună șoferului nesimțit să le respecte. SINGURA SOLUȚIE ESTE CAMERA DE SUPRAVEGHERE CU RADAR ȘI AMENDA LA ADRESA UNDE ESTE ÎNREGISTRAT AUTOTURISMUL.

  Raportează
 • postat de george Sâmbătă, 31 August 2019 12:18 185.45.177.*** Link la comentariu
  2
  4

  @Tecucean - cel mai bun comentariu pe subiect de pana acum.
  Dar iesirea din OMV ca sa faci stanga spre Sendreni cum vi se pare? E buna, ca acum esti obligat la dreapta ? O imensa porcarie!
  Ca sa nu mai vorbim de hartoapele, craterele prin care treci ca sa ocolesti statia de benzina ! E aproape inevitabil sa nu se gaseasca soferi care ies direct in stanga, peste linia continua, in loc sa mai dea o tura la statie. Iar in spate niciun semn, nimic. O iei la nimereala printre balize daca nu stii drumul.
  Iar astia de la Rutiera, destepti ce sa zic, au propus ceva " suplimentar " , hai ma ...

  Raportează
 • postat de un galatean Sâmbătă, 31 August 2019 11:24 5.13.148.*** Link la comentariu
  5
  31

  De ce cedeaza trecerea si nu STOP?

  Raportează
 • postat de Mia Sâmbătă, 31 August 2019 07:45 5.13.189.*** Link la comentariu
  0
  40

  Oricate resistematizari s-ar face daca nu intelegem ca legile rutiere TREBUIESC respectate degeaba.Si intr-un sens giratoriu sunt multi care nu respecta ce ar trebui(semnalizari dupa intrare in sens si uneori fara semnalizari..)
  si limitarile de viteza la fel.Noi participantii la trafic ar trebui sa ne invatam ca legile trebuiesc respectate.

  Raportează
 • postat de Tecucean Sâmbătă, 31 August 2019 00:38 86.104.139.*** Link la comentariu
  9
  41

  Şi un radar fix !!

  Dar în lumea nebunilor, adică România, nimeni nu vrea radar fix deşi în UE16 este o regulă, o normalitate.


  Trebuie să existe cel puţin un radar fix pe localitate, în centru, la trecerea de pietoni principală !!

  De exemplu, în toate satele de la Movileni.... Iveşti... până la Tecuci.

  Amenda direct acasă pentru depăşiri cu 10-20 km/h a limitei maxime de viteză.

  Asta ar reduce enorm numărul de accidente.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.