”Intersecţia morţii” a fost modificată. Resistematizare aprobată după tragedii în lanţ
Foto: Iulia Kelt

”Intersecţia morţii” a fost modificată. Resistematizare aprobată după tragedii în lanţ
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În urma tragediei rutiere de luni, 26 august, petrecută la Şendreni, Poliţia Rutieră a aprobat propunerea celor de la Drumuri Naţionale de modificare a intersecţiei. Resistematizarea s-a făcut după o serie de idei emise în spaţiul public şi propuse autorităţilor încă de acum cinci ani. Viteza va fi, şi ea, limitată. 

Numeroasele evenimente rutiere, unele deosebit de grave, petrecute la intersecţia drumurilor naţionale 25 şi 2B, la intrarea în Şendreni, au dus, în cele din urmă, la adoptarea de măsuri privind creşterea gradului de siguranţă în traficul din zonă. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale au cerut Poliţiei, după tragedia de luni, 26 august, să aprobe una dintre puţinele soluţii viabile care puteau fi aplicate în zonă, iar avizul favorabil a fost pus în aplicare vineri, 30 august.

Practic, resistematizarea urmează ideile propuse încă de acum cinci ani de inginerul gălăţean Mihai Popa, idei propuse atât autorităţilor competente, şi promovate în rânduri repetate în paginile "Vieţii libere". Măsurile aprobate constau în repoziţionarea balizelor pe DN 25, pe sensul dinspre Tecuci, astfel încât sensul de deplasare către Galaţi să fie deviat mai mult spre DN 2B, drum cu prioritate. Asta îi va obliga şi mai mult pe şoferi să oprească pentru a se asigura şi le va asigura o vizibilitate mai bună. 

"Practic, traficul dinspre Tecuci este dirijat mai mult spre bisectoarea curbei, pentru că cele mai multe accidente au fost pe acest sens, dinspre Tecuci spre Galaţi. Suplimentar, se vor monta şi mai multe indicatoare. Este cam singura măsură pe care o putem lua în condiţiile date. Sperăm ca, şi cu ajutorul Poliţiei Rutiere, care ne-a dat tot concursul, să facem ceva cu rezultate bune", ne-a declarat  ing. Petru Tudorache, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Galaţi.

Se restricţionează viteza

Poliţia Rutieră a aprobat planurile de resistematizare cu o serie de condiţii suplimentare, care vizează inclusiv modificarea regimului de viteză pe segmentul respectiv. "Suplimentar faţă de propunerea Secţiei Drumuri Naţionale Galaţi, Serviciul Rutier Galaţi a solicitat impunerea limitării de viteză la 30 km/h, montarea, în zonă, de panouri de avertizare pentru prevenirea accidentelor rutiere, montarea dispozitivelor rezonatoare, cât şi iluminarea corespunzătoare a intersecţiei", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. În perioada următoare, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în zonă pentru a monitoriza traficul şi a-i obişnui pe şoferi cu noile reguli.

Citit 14955 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.