Tichetul expirat caracatiţă aşteaptă! Aviz gălăţenilor care se "zgârcesc" la biletul de parcare

Tichetul expirat caracatiţă aşteaptă! Aviz gălăţenilor care se "zgârcesc" la biletul de parcare
Autoturismul blocat, cu tichet în parbriz şi înştiinţare în geam
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă aveţi treabă într-un loc care necesită să vă lăsaţi maşina într-o parcare cu plată, luaţi în considerare posibilitatea că aţi putea depăşi timpul pentru care scoateţi tichet. Administratorii parcărilor nu ţin cont de faptul că aţi plătit dacă termenul este depăşit şi veţi fi nevoiţi să scoateţi însutit din buzunar pentru a scăpa de caracatiţe.

Relevant în sprijinul celor afirmate mai sus este cazul unui gălăţean care zilele trecute a avut teribila surpriză să pice în capcana propriei bunăvoinţe de a respecta regulile. Omul ne-a adus la cunoştinţă că păţania sa a avut strânsă legătură cu o conjunctură de factori pe care, parţial, nu i-a putut prevedea. Dar cum unde-i lege, nu-i tocmeală, de voie, de nevoie a suportat consecinţele, indiferent de conjunctura care l-a împins în ofsaid.

Blocat în parcare, la spital 

Cornel a fost zilele trecute la Spitalul de Urgenţă, unde îl avea internat pe bunicul său. Mersese ca să îi ducă ceva şi nu a crezut că va dura mai mult de 30 de minute, aşa că şi-a lăsat maşina de serviciu în parcarea cu plată de vizavi, scoţând un tichet de 30 de minute. Pentru că măsurile de restricţionare a vizitelor în unitatea medicală au făcut ca durata absenţei să fie mai mare de 30 de minute, durata de valabilitate a tichetului a expirat.

"Aveam tichetul afişat în parbriz, regulamentar, dar am întârziat, să zicem, cam 10-11 minute. Când am venit, aveam caracatiţa pusă şi înştiinţare că trebuie să plătesc 200 de lei pentru deblocare. Nu mi se pare normal, pentru câteva minute, dacă am plătit. Dacă plăteam mai mult şi stăteam mai puţin îmi dădeau banii înapoi pe timpul rămas? Am făcut sesizare la Gospodărire Urbană, să îmi fie deblocată roata fără să achit taxa asta care mi se pare absurdă pentru câteva minute. Maşina e de serviciu şi am nevoie de ea să îmi externez bunicul şi să îl duc acasă, la 80 de kilometri de oraş. Cum fac?", ne-a precizat gălăţeanul "fript" pentru câteva minunte de întârziere.

Măsură regulamentară

Pentru a certifica legitimitatea măsurii luate în astfel de cazuri, i-am contactat pe reprezentanţii SC Gospodărire Urbană Galaţi. Aceştia n-au adus la cunoştinţă şi ne-au pus la dispoziţie actele întocmite cu ocazia montării caracatiţei precum şi fotografiile realizate de angajaţi, din care reiese, într-adevăr, că montarea sistemului de blocare s-a făcut după expirarea valabilităţii tichetului, cu circa 25 de minute. "Din nota de constatare şi fotografii reiese clar ora la care s-a făcut montarea caracatiţei. Proprietarul nu are motiv să ceară scutire de la plata taxei de deblocare pentru că la acea oră, teoretic, el nu mai avea tichet valabil, deci nici dreptul să mai staţioneze în parcare. Spre comparaţie, în aceeaşi zi, în aceeaşi parcare, a mai fost o situaţie a unui domn care a plătit parcarea, dar în grabă nu a afişat tichetul în parbriz şi l-a pus în buzunar. I s-a pus caracatiţă, a revenit în interiorul termenului de valabilitate al tichetului, a arătat biletul şi s-a scos dispozitivul. Nu suntem absurzi în astfel de situaţii", ne-a argumentat Dragoş Magearu, directorul SC Gospodărire Urbană Galaţi. Drept urmare, petentului nostru nu i-a rămas decât unică soluţie pentru a-şi putea lua maşina din parcare să achite taxa de deblocare a roţii, de 200 de lei. În astfel de condiţii, devine clar că mai bine dai un leu în plus decât să plăteşti câteva sute, timp şi nervi.

Citit 4654 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:04

7 comentarii

 • postat de ciuma rosie
  Miercuri, 01 Aprilie 2020 18:44
  84.117.41.***
  Aceste parcari cu plata trebuie urgent desfiintate si caracatitele sunt si ele ilegale si trebuiesc desfiintate. Nu e posibil sa fim in halul asta jecmaniti de gasca primar-gospodarie urbana dupa ce tot noi le platim lefurile si impozitele si taxele si nici nu sunt locuri de parcare suficiente. Taxa de parcare sa puna privatul pe proprietatea lui persoanala nu primaria. Orasul sa fie liber si fiecare sa poata parca oriunde dar regulamentar nu cu plata. Maine poimaine in stilul asta al lor o sa puna parcare cu plata si pe faleza superioara sa nu mai avem voie sa parcam la Dunare si Faleza! Rusine! Nu mai votez asa ceva la alegeri! Parcarile sa fie gratuite toate in oras si toti vom avea loc!
  Multi sunt pe cartele si nu au bani pe telefon sa plateasca prin sms iar altii nu gasesc mereu bani marunti si sunt multe situatii in care nu poti plati chiar daca vrei. Ma duc la automat si e defact sau e la 10 minute si cand ma intorc e deja pusa caracatita? Ce e asta? E golanie si hotie!
  0
  3
  Raportează
 • postat de X
  Miercuri, 18 Martie 2020 14:49
  85.186.96.***
  Si la parcarea de la restaurantul Laura cum facem ? acolo trebuie sa travesez Str. Brailei sa imi iau tichet de parcare ?? Google zice ca fac 10 min dus intors pe jos din parcare pe trecere pana la automatul situat pe cealalta parte a strazii. Ce se intampla daca in timpul asta imi instaleaza dispozitivul de blocare ? Chiar nu se gasesc bani pentru un nemernic automat de eliberat tichete de parcare?
  Ca sa nu mai zic ca atitudinea celor de la Gospodarire Urbana a fost .. nu mai parcati acolo daca nu puteti plati prin SMS, cate nemernicie ? dar e parcare lor adusa de acasa ?!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Gurzache Fasandin
  Marți, 17 Martie 2020 21:07
  213.233.85.***
  Civilizație înseamnă respectarea regulilor. Măsura blocării roților este o măsură indulgentă, in alte părți îți saltă mașina fără discuții. Poate asa ar trebui și la noi.
  3
  2
  Raportează
 • postat de Florin
  Marți, 17 Martie 2020 19:29
  86.124.204.***
  Fiti corecti fratilor so lasati interpretarile personale.Punct.
  3
  2
  Raportează
 • postat de soveja_43
  Marți, 17 Martie 2020 17:13
  91.216.52.***
  Astia care pun caracatite sunt ca haiducii, neavand ingaduinta in niciun fel. Cand veti intra in contact cu ei, au o atitudine sfidatoare si usor la batjocura.
  Pe mine m-au taxat cu 200 de lei pentru ca nu au vazut tichetul care era pe scaunul soferului, motivand ca el trebuie pus la vedere pe bordul masinii. Am incercat sa le explic, parca vorbeai la pereti, mi-au spus simplu: platesti- pleci cu masina, nu platesti - o iei cand vrem noi.
  Am facut degeaba contestatie la sediul Gospodarire Comunala, am primit acasa prin posta raspuns dupa o luna motivand simplu: daca tichetul nu era pe bordul masinii, nu conteaza ca ai platit! Mistouri si atat.
  6
  11
  Raportează
 • postat de prima caracatita nu se uita niciodata
  Marți, 17 Martie 2020 11:22
  88.79.224.***
  Hotie pe fata cu caracatita .

  Am vazut pe cei care planteaza carcatite cum 'sar' masinele cunostintelor iar pe unu care a oprit si s-a dus sa isi scoata bilet, cat a intarizat 5 minute ca aparatul de taxat era departe, l-au ars fara drept de apel . Omul le-a aratat biletul tocmai scos, ca a trebuit sa fuga la 2 aparate de taxat ca li se terminase hartia , dar meseriasi de la caracatite l-au lasat fara 200 de lei . Niste excroci gospodaria urbana
  5
  18
  Raportează
 • postat de Cineva
  Marți, 17 Martie 2020 10:30
  109.103.136.***
  Traim intrun oras care nu este al nostru .
  Este al primarului si al smecherilor.
  Plarim si la taxe locale si la parcari.
  Ca peste tot in Romania exista smecheri care au permise permante de parcare la masina personala.
  Un puternic HUAAAAA
  5
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.