Tichetul expirat caracatiţă aşteaptă! Aviz gălăţenilor care se "zgârcesc" la biletul de parcare

Tichetul expirat caracatiţă aşteaptă! Aviz gălăţenilor care se "zgârcesc" la biletul de parcare
Autoturismul blocat, cu tichet în parbriz şi înştiinţare în geam
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă aveţi treabă într-un loc care necesită să vă lăsaţi maşina într-o parcare cu plată, luaţi în considerare posibilitatea că aţi putea depăşi timpul pentru care scoateţi tichet. Administratorii parcărilor nu ţin cont de faptul că aţi plătit dacă termenul este depăşit şi veţi fi nevoiţi să scoateţi însutit din buzunar pentru a scăpa de caracatiţe.

Relevant în sprijinul celor afirmate mai sus este cazul unui gălăţean care zilele trecute a avut teribila surpriză să pice în capcana propriei bunăvoinţe de a respecta regulile. Omul ne-a adus la cunoştinţă că păţania sa a avut strânsă legătură cu o conjunctură de factori pe care, parţial, nu i-a putut prevedea. Dar cum unde-i lege, nu-i tocmeală, de voie, de nevoie a suportat consecinţele, indiferent de conjunctura care l-a împins în ofsaid.

Blocat în parcare, la spital 

Cornel a fost zilele trecute la Spitalul de Urgenţă, unde îl avea internat pe bunicul său. Mersese ca să îi ducă ceva şi nu a crezut că va dura mai mult de 30 de minute, aşa că şi-a lăsat maşina de serviciu în parcarea cu plată de vizavi, scoţând un tichet de 30 de minute. Pentru că măsurile de restricţionare a vizitelor în unitatea medicală au făcut ca durata absenţei să fie mai mare de 30 de minute, durata de valabilitate a tichetului a expirat.

"Aveam tichetul afişat în parbriz, regulamentar, dar am întârziat, să zicem, cam 10-11 minute. Când am venit, aveam caracatiţa pusă şi înştiinţare că trebuie să plătesc 200 de lei pentru deblocare. Nu mi se pare normal, pentru câteva minute, dacă am plătit. Dacă plăteam mai mult şi stăteam mai puţin îmi dădeau banii înapoi pe timpul rămas? Am făcut sesizare la Gospodărire Urbană, să îmi fie deblocată roata fără să achit taxa asta care mi se pare absurdă pentru câteva minute. Maşina e de serviciu şi am nevoie de ea să îmi externez bunicul şi să îl duc acasă, la 80 de kilometri de oraş. Cum fac?", ne-a precizat gălăţeanul "fript" pentru câteva minunte de întârziere.

Măsură regulamentară

Pentru a certifica legitimitatea măsurii luate în astfel de cazuri, i-am contactat pe reprezentanţii SC Gospodărire Urbană Galaţi. Aceştia n-au adus la cunoştinţă şi ne-au pus la dispoziţie actele întocmite cu ocazia montării caracatiţei precum şi fotografiile realizate de angajaţi, din care reiese, într-adevăr, că montarea sistemului de blocare s-a făcut după expirarea valabilităţii tichetului, cu circa 25 de minute. "Din nota de constatare şi fotografii reiese clar ora la care s-a făcut montarea caracatiţei. Proprietarul nu are motiv să ceară scutire de la plata taxei de deblocare pentru că la acea oră, teoretic, el nu mai avea tichet valabil, deci nici dreptul să mai staţioneze în parcare. Spre comparaţie, în aceeaşi zi, în aceeaşi parcare, a mai fost o situaţie a unui domn care a plătit parcarea, dar în grabă nu a afişat tichetul în parbriz şi l-a pus în buzunar. I s-a pus caracatiţă, a revenit în interiorul termenului de valabilitate al tichetului, a arătat biletul şi s-a scos dispozitivul. Nu suntem absurzi în astfel de situaţii", ne-a argumentat Dragoş Magearu, directorul SC Gospodărire Urbană Galaţi. Drept urmare, petentului nostru nu i-a rămas decât unică soluţie pentru a-şi putea lua maşina din parcare să achite taxa de deblocare a roţii, de 200 de lei. În astfel de condiţii, devine clar că mai bine dai un leu în plus decât să plăteşti câteva sute, timp şi nervi.

Citit 5318 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.