Tineri și drogați, la volan prin Galați

Tineri și drogați, la volan prin Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Jumătate dintre infractorii șoselelor sunt beți sau sub influența stupefiantelor. La această concluzie au ajuns polițiștii de la Circulație, care, timp de două zile, au fost prezenți în număr mare în trafic în scopul de a-i depista pe acei participanți la trafic care încalcă grav normele de siguranță rutieră.

Din cele 15 infracțiuni la regimul rutier constatate de oamenii legii, mai mult de jumătate, respectiv opt, au fost comise de conducători auto pentru că se urcaseră la volan foarte băuți, în cinci cazuri, sau drogați, în alte trei situații. Consumul de alcool a devenit aproape o constantă a abaterilor cu iz penal, dar iată că și consumul de droguri de către posesorii de permis auto și, în majoritatea cazurilor, și de bolizi, tinde să devină o practică la scară largă.

Trei tineri au fost reperați în traficul din zonele centrale ale orașului, testele evidențiind stupefiante. Doi dintre ei, cu vârsta de 21 de ani, au fost trași pe dreapta pe Crizantemelor și respectiv Brăilei. Pentru că prezentau ”stări emotive suspecte”, au fost setați cu aparatul DrugTest, în ambele cazuri rezultatele fiind pozitive pentru canabis. Un al treilea, în vârstă de 25 de ani, a fost tras pe dreapta pe strada Nicolae Bălcescu. Polițiștii au consemnat, de asemenea, un rezultat pozitiv la test, aparatul arătând că șoferul consumase metamfetamină. În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale. În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au aplicat 618 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 224.000 de lei, dintre care 252 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 336 pentru alte abateri la regimul rutier. 93 de șoferi au rămas fără permisele de conducere, 49 pentru conducere sub influența alcoolului, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru alte abateri.

Citit 2357 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.